Touchdown Singapore

Jag älskar Singapore! Jag får nästan hybris när jag tänker på hur det känns att sitta i taxin från flygplatsen på vägen in till stan. Det är ju egentligen omöjligt att rangordna asiatiska storstäder men Singapore ligger högt högt högt på min lista. Kanske är det nummer ett i asien trots allt?  Före jul var vi här på nytt och det är mitt tredje stopp här. Det var återigen alldeles för kort. Och är det något som man bör veta om Singapore i december så är det att Orchard Road visar sig från sin allra finaste sida med allt lysande blingbling!

Att hitta ett prisvärt hotell med bra läge dagarna innan jul var kanske inte helt lätt men jag måste säga att vår bokning på Holiday Inn Orchard City Centre inte gjorda oss besvikna. De har ett bra läge. Vi fick ett supersnyggt rum. De har en schysst pool på taket. Vi fick en ganska trist utsikt från hotellrummet men man får ju vad man betalar för. Sen hoppade vi över hotellfrukosten eftersom den fått genomgående negativa recensioner i olika forum. Istället så tog vi sikte på ett Starbucks några meter bort. Trots allt, ska man orka goda luncher och middagar på resan så är det en nödvändig strategi med en enklare frukost.

 

Helgens två viktigaste happenings för oss var Singapore Zoo och Universal Studios så  maten fick kanske stå lite mindre i fokus denna gång.  Vi åt en horribel lunch på KFC inne på Singapore Zoo som kommer få oss att avstå från KFC i ett par år framåt. Det är lite begränsat med att hitta god lunch inne i djurparken tyvärr.


Universal Studios däremot så fanns gott om småplock att stanna till att äta mellan attraktionerna. Dim sums blev mest uppskattat hos barnen. Dessutom som bonustips – det finns ett Din Tai Fung vid entrén till Universal Studios. Vi hann dock inte prova just denna restaurang eftersom alla hade mjölksyra i benen efter en heldag med alla attraktioner (utan paraplyvagn till tvååringen) så vi tog sikte på Orchard road istället.

Så vad kommer vi att minnas mest matmässigt från detta Singaporebesök?

Ingen blir väl förvånad om jag säger att vi letade upp ett Din Tai Fung på fredagkvällen. Det finns numer ganska många DTF i Singapore. Viss kritik har riktats mot dem att de har växlat upp lite väl mycket och startat fler restauranger än vad de mäktar med att driva.  Bäst omdöme på Tripadvisor har deras restaurang i Marina Bay. Men när klockan närmade sig middagstid på fredagkvällen så befann vi oss närmast den restaurang som ligger i bottenvåningen på Somerset (313 Orchard Road #B2-01). Och vet ni vad? Det här är en grymt bra restaurang! Nu har det gått några år sen vi var på DTF i Hong kong som har varit vår bästa DTF-erfarenhet, men just här och då så tyckte vi att det här var lika bra.  Allt var oklanderligt gällande mat och service. Full poäng även för atmosfären och vi fick känslan av att det var mycket stamgäster här denna kväll.

Vi hade även planer på att återse Banana leaf Apolo i Little India som vi besökte 2009. Dock var det lite oroligheter i Little India som gjorde att vi avstod återbesöket. Istället så hamnade vi på en annan indisk restaurang på krypavstånd till hotellet – Curry Culture vid Cuppage Terrace som har fått bra recensioner generellt. Dock tycker vi inte att det var så speciellt bra. Dyrt. Eftersom jag är kräsen på indisk mat så rekommenderar jag inte en omväg för denna restaurang.

Vi hann äta två gånger på ett enkelt streetfoodställe i korsning  Orchard road/ Cavenagh Road. Det ligger flera streetfoodalternativ på rad här och vi åt från den närmast korsningen. Det var inget spektakulärt men samtidigt gott och prisvärt. Sen är det ju precis så här jag vill äta när jag i Singapore -lite singapore noodles utan krusiduller ute på gatan!

5 kommentarer

 1. Camilla Gustafson

  Härligt med Singapore!
  Missa inte Mozza Pizzeria i Marina Bay, där finns de bästa pizzorna jag någonsin ätit. Passar bra att gå till med barn 😊 Vägg i vägg ligger Restaurang Mozza, en finrestaurang med underbar mat, men kanske bäst att gå till utan barn….
  Vill gärna höra mer om er resa!
  / Camilla

  1. Elin

   Hej Camilla! Det är säkert inte helt enkelt att hänga med i vinterns reseupplägg eftersom inläggen inte kommer i kronologisk ordning. Vi har Vietnam som bas (och jag har hur mycket som helst opublicerat om Vietnam) och har hitills rest till Bangkok, Kambodja och Singapore. Åtminstone ytterliggare en tripp är bokad i februari.

   Kom gärna med Singaporetips då jag har vänner som ska dit i mars 😀

 2. Katarina

  Åh, härligt att höra om Singapore. Jag saknar landet och värmen så mycket.

  1. Elin

   Tack Katarina för tips inför Singaporeresan! Jag hittade en Cold Storage nära hotellet och hann proviantera lite. Blev jätteglad bland annat för att äntligen hitta sirap som inte finns i Vietnam + att de hade lite julrelaterade kakor från Waitrose 🙂

 3. Charlotta

  Hur länge ska ni vara borta? 🙂

  Jag är verkligen lockad av Singapore. Det är något med kulturmixen tror jag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.