OMG – cronuts!

L’amour  Bakery & Cafe på 24 Hai Ba Trung (disctrict 1) i HCMC är först ut i Vietnam med att sälja crossnuts. Eller cronuts som de även heter.

Brödet är en hybrid mellan croissant och donut. Vanligtvis med ringlad vaniljkräm ovanpå. Tänk alltså på en nybakad frasig croissant som fått samma fritering som en klassisk  donut. Dominique Ansel skapade ursprungligen detta bakverk  för Dominique Ansel Bakery i New York så sent sent som nu i somras och det har redan fått stor spridning runt om i världen. Vad jag vet så har cronuts inte  synts till i Sverige ännu så jag gissar att en tripp till London ligger närmast till hands just nu om du vill prova.

Om de var goda? Vi hade köpt två stycken cronuts för att ta med oss till parken med barnen. Maken och jag delade på en av dem medan barnen lekte.  Ja det var ju tänkt att barnen skulle dela på den andra. “Vet du vad” sa maken, “vi säger att de inte var lämpliga för barn så delar vi på den andra innan de kommer tillbaka”. Ja jag kunde inte säga nej till denna hänsynslösa kupp. Det var bara för gott att kunna motstå (och vi gick och köpte glass till barnen så det gick ingen nöd på dem….). Jag blir inte förvånad när jag läser att det finns en svart marknad för cronuts där de sägs ha sålt för 100 dollar styck. Cronuts är som gjort att få  cravings för. Ja jag är en cronutophile!

L’amour verkar fortfarande baka sina crossnuts i liten skala så jag skulle inte vänta för sent på eftermiddagen med att smita förbi och köpa ett par om du har vägarna förbi district 1. Alternativt ring in en beställning innan du åker förbi. L’amour är för övrigt nästan granne med  Annam Gourmet Market– en populär matbutik för expats med  mat från europa och USA.

6 kommentarer

 1. Åsa

  Omg! (snålvattnet rinner) Fattar precis att det är så lång kö utanför det där konditoriet i NY. Nästan som på lördagsmorgnar här vid mitt lokala franska bageri där folk köar från 30 min före de öppnar kl 7 😉 Det gäller visst att vara morgonpigg om en vill norpa godsakerna, oavsett var i världen en befinner sig 🙂

 2. Elin

  Verkligen! Vi var tillbaka dagen efter, runt lunch, och dagens crossnuts var slut…..

 3. Jenny

  Oj det lät helt underbart gott!

  1. Elin

   Prova om du får tillfälle 😆

 4. Maria B Hansson

  Å det lät inte dumt alls. Jag brukar köpa Sara Lee’s croissanter, de där man köper i ett litet pappersrör och vecklar ut och skär i trekanter, snurrar ihop och gräddar. Underbar söndagsfrukost. Men cronuts lät fantastiskt. Undrar om de är mjölkfria?

  1. Elin

   Jag tror inte att de är mjölkfria, det är både smör och grädde i dem

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.