Dalat: middag på Goc Ha Thanh

Jag är så glad att vi tog oss tiden att åka till Dalat! Vägen dit från Mui Ne upp över bergen är snirklig och periodvis så är det många gropar i vägen.

Vi hyrde bil med chaufför och gjorde resan på ca 3,5 timme. Buss samma sträcka är betydligt billigare men tar lite längre tid. Vi betalade 100 US Dollar T/R för taxi denna helg. Hotell är prisvärt i Dalat. Vi föll för ett helgerbjudande på Best Western Dalat Plaza som var helt ok. Bra läge, fräscha rum, tillmötesgående service och en helt frukostbuffé.

Det är så otroligt vackert när man kommer fram till Dalat som ligger 1500 meter över havet. “Man kan nästan peta på molnen” sa ett av barnen och det kändes verkligen så när vi tittade ner på staden.


Den vanligaste kommentaren inför resan till Dalat var “ooh its cool there”.  Det var lite svårtolkat i förväg, vad räknas som “kallt” i Vietnam? Så här i efterhand kan jag konstatera att vi hade väldig tur med vädret, som var ca 25 grader, och inget regn kom under vår helg. Därför var det något fascinerande att se lokalbefolkningen som mestadels hade vinterkläder och mössor på sig.  Marknaden sålde  enbart vinterkläder och stickade plagg. Ja det blev inte så mycket shoppat där av förklarliga skäl.

Första kvällen åt vi middag på Goc Ha Thanh Restaurant  (2# på Tripadvisor när detta skrivs). Det här är en liten familjeägd restaurang och under vår middag var det två kvinnor (systrar?) som lagade och serverade all mat. Man blir lite matt på en del kommentarer på Trip Advisor om att deras servering efter beställning tar för lång tid. Jag blir snarare imponerad av att de hinner laga all mat och servera alla gäster!

Maten känns verkligen hemlagad och som att man är hemma hos någon på middag. Vi var alla fem nöjda med alla rätter. Jag tror sjuååringens pasta bolognese försvann på fem sekunder!

Nu har jag inte kvittot kvar men jag minns detta som en billig middag. Kan rekommenderas för den trevliga atmosfären, att det är mycket familjevänligt och inte minst för den vällagade maten.  Jag äter gärna här igen!

Vårrullar som förätt. Tvååringen åt kött och krispiga grönsaker.  Det är gott om grönsaksodlingar i Dalat så det är verkligen närodlat här 🙂

Vin från Dalat så klart.  Enligt ryktet så tillverkas vinet i Dalat men druvorna kommer från en helt annan ort.

 Femåringen åt en sammetslen pumpasoppa som hon var mycket nöjd med.

Hitta hit; 53 Truong Cong Dinh, Dalat

3 kommentarer

 1. Fröken Dill

  Vilken spännande resa – jag blir SVÅRARTAT avundsjuk!

  1. Elin

   Det blir många Vietaminlägg framöver, så att du är beredd 😉

   (kan fortfarande inte kommentera på din blogg, saknar fältet Namn/URL i kommentarsfältet…..)

 2. Dalat: lördagsmiddag på Da Quy » Tre tjejer i köket

  […] tycker jag att maten var bättre på Goc Ha Tanh som ligger på samma gata även om det här inte var dåligt på något vis. Miljön är dock lite […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.