Brysselkål med timjan och citron

Det levereras inte mycket nya middagsrecept från mig just nu. Vi äter en hel del säkra kort så här på slutet av vintersäsongen och är otåligt väntandes på vårens primörer. Typ lasagne i olika varianter, ribollita och spagetti bolognese. Allt det där som Nigella skulle kalla comfort food.

Men vi försöker variera tillbehören och brysselkålen är ett tacksamt middagstillbehör hemma hos oss. Barnen gillar dem! Kanske för formen? Eller för knaprigheten som uppstår när de är al dente? En variant av denna receptidé har passerat bloggen för ett par år sedan.

Det här är ett tillbehör som passar till allt möjligt. Häromdagen toppade vi dem på en pasta med knaperstekt sidfläsk och finriven parmesan. Gott i sin enkelhet! Och det glädjer ju det ömma modershjärtat när barnen hugger in på grönsakerna först!

Brysselkål med timjan och citron

 • Färsk brysselkål (fryst existerar inte i detta kök!) kokas hastigt i lättsaltat vatten.
 • Marinera i en dressing med färskpressad citronsaft (snåla inte!) , finklippt färsk timjan, olivolja och lite salt och peppar.

Bucatini med knaperstekt sidfläsk, brysselkål marinerad med timjan och citron, edamamebönor toppat med parmesan

3 kommentarer

 1. eastcoastmom

  Det där låter fantastiskt gott. Fast aldrig att jag skulle få Sonen att prova detta, kanske kanske dottern… men jag vet att jag kommer älska det!

  1. Elin

   Jag tror det var citronsmaken som flörtade med mina barn, ofrånkomligt att citrus löser en massa smakissues hos barnen, hos mina ivarje fall 🙂

 2. För snygg för att låta bli » Tre tjejer i köket

  […] PS!  Servera tex med timjan och citron! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.