Chokladpudding med hallon och lättvispad grädde

Minns ni hur lyrisk jag var över den fina efterrättsboken “Mina efterrätter” i somras? Alla recept jag har provat hittills ur boken har varit mer än bra och receptet på chokladpudding var gudomligt gott. Perfekt att göra ett par timmar i förväg innan servering.

Chokladpudding

5-6 portioner.

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 2 äggulor
  • 1 msk maizenaredning
  • 0,5 dl kallt kaffe
  • 50 gram 70% choklad
  1. Blanda ner mjölk, vispgrädde, strösocker, vaniljpulver, kakao och äggulor i en kastrull.
  2. Lös upp maizenaredningen med kaffet separat i en annan skål. Häll sedan över i kastrullen.
  3. Koka upp krämen på mellanvärme. Vispa ordentligt tills krämen börjar tjockna.
  4. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen.
  5. Häll upp chokladpuddingen i små glas eller koppar. Glöggmuggar har lagom storlek!
  6. Låt stå kallt tills servering.
  7. Toppa med lättvispad grädde och hallon eller andra bär.

11 kommentarer

  1. Helena

    Det både ser gott ut och verkar vara ett enkelt och bra recept. Trots att jag är lite skeptisk till såna här mastiga efterrätter… Fiffigt med glöggmuggarna!

  2. Elin

    Chokladpuddingen blir ju inte lika tung som tex moussen, jag tror faktiskt att du skulle gilla den! Xtra plus också för kaffetwisten!

  3. Johanna

    Hej! Måste bara prova! Det är så många recept här på eran sida som jag vill prova. Kan ni inte fixa en sån “tipsa”-funktion? Det vore alldeles superbra!

    /Johanna

    1. Maria

      Johanna: Om du klickar på det lilla plustecknet i den orangea fyrkanten under inlägget kan du t.ex. välja e-post och skicka länken till inlägget som ett tips.

      Jag ska fixa så att e-post ligger som en av de förvalda tjänsterna tillsammans med Facebook, Twitter och de andra för lättare åtkomst!

  4. Johanna

    Hmm..nej, jag hittar inget..;/

    1. Maria

      Ser du inte den lilla orangea fyrkanten med ett plustecken i nedre högra hörnet av inlägget, ovanför kommentarerna? När man klickar på den får man upp en massa olika tjänster med vilka man kan dela inlägget vidare, bl.a. E-post.

  5. Johanna

    JO! Nu hittade jag den! Jag trodde inte jag behövde gå in på “kommentarer” för att se den, utan att den skulle ligga under själva inlägget! Då är jag med, tack! 🙂

  6. lat fredagsmiddag: gratinerade gnocchis med tomatsås och haricot verts » Tre tjejer i köket

    […] Först oliver som småplock. Sen dessa gnocchis som går fort att svänga ihop. Till sist, chokladpuddingen till efterätt. Lat fredagsmeny värd att upprepas när energin […]

  7. Chokladfondant » Tre tjejer i köket

    […] konsistens i mitten. Eller hennes kommentar om att de är gooey låter ju nästan ännu godare! Chokladpudding för mig är ju mer typ så här  men jag har insett med åren att det engelska pudding är mer generellt för efterätt. Jag […]

  8. Körsbärstrifle » Tre tjejer i köket

    […] Chokladpudding med hallon och lättvispad grädde […]

Lämna ett svar till lat fredagsmiddag: gratinerade gnocchis med tomatsås och haricot verts » Tre tjejer i köket Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.