Toast med ostronskivling

För några veckor sedan låg den här fina ostronskivlingen i lådan från Årstiderna. Vilket kalas! Jag fräste hälften av svampen tillsammans med lök, lite citron, salt och peppar och blandade med parmesan. Svampblandningen fick bli fyllning i lövbiffsrullader som jag lät puttra i lite vitt vin. Det blev gott, men svampsmaken försvann lite i lövbiffens sällskap.

När jag skrev om min svamplycka på Facebook fick jag flera tips på vad jag borde göra med den. Vilken lycka det är med sociala medier och den inspiration som jag ofta hittar där (ett annat exempel på det hittar du här)! Annika som skriver den eminenta bloggen SMASKENS.NU gav mig rådet att steka svampen och ha den på en bit bröd. Tänk att det i princip alltid är det enklaste som vinner. Utan någon smakkonkurrens av en masa konstigheter blev ju ostronskivlingen magiskt god på en skiva Pågen Lant (efter tips från Elin i det här inlägget – det är ingen hejd på all inspiration jag suger åt mig!) som stekts lite snabbt i grillpanna. Ljuvligt gott!

Toast med ostronskivling (till två små förrättsportioner)

100 g ostronskivling
1 liten schalottenlök
1 1/2 tsk citronsaft
ca 1 msk finhackad oregano (eller persilja)
salt
svartpeppar
2 skivor bröd

Gör så här:

Hacka löken och dela svampen i mindre bitar. Fräs i lite smör eller olivolja. Tillsätt citronsaft och oregano och krydda med salt och peppar. Grilla brödet i olivolja. Toppa med svampen. Njut!

2 kommentarer

  1. Martina

    Ja, den där toasten ser smaskens ut. Har också funderat på att beställa från årstiderna, tycker de verkar klart bäst, tyvärr har de bara utkörning på fredagar där jag bor vilket blir helt fel för mig…..

  2. Annika

    Kul att tipset föll dig i smaken!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.