Hummerpasta – en ny fredagsfavorit

Jag har hittat en ny fredagsfavorit i klass med den gamla trotjänaren linguine med musslor; en hummerpasta som är så enkel att laga att även den fredagströtte klarar av det. Receptidén kommer från tv-programmet Mauro & Pluras kök och jag gjorde bara några små ändringar. Förreseten är det dumt att vänta till en fredagskväll; gör den här hummerpastan mitt i veckan och skäm bort både dig själv och ditt middagssällskap!

Det går så klart bra att använda fryst hummer, tänk bara på att ta upp den ur frysen dagen innan och låta den tina i kylskåpet över natten. Jag är själv alldeles för snål för att ha färsk hummer i en sådan här rätt (den ska i så fall ätas solo, utan att ha värmts upp och blandats med andra ingredienser).

Hummerpasta, 2 portioner

1 1/2 msk olivolja
1/3 röd chili (eller efter smak)
1 vitlöksklyfta
1 kokt hummer
1 dl vitt vin
1 tsk tomatpuré
1 tomat
1 knippe bladpersilja
2 port kokt pasta (jag använde bavette)
salt
svartpeppar

Gör så här:

Dela hummern (för att skona mina knivar använde jag en sax – funkade hur bra som helst!) och krossa skalet på klorna. Skär kroppens och klornas kött i centimeterstora bitar. Finhacka vitlök och chili och fräs i olivolja. Lägg i hummerköttet från kroppen och fräs i ungefär 1 minut. Tillsätt sedan köttet från klorna och fräs i ytterligare en minut. Häll i vitt vin, låt stå tills vinet har förångats och ta sedan bort stekpannan från spisplattan. Tillsätt tomatpuré och finhackad tomat och strö över finhackad bladpersilja.

Koka pastan och lägg den sedan i hummerröran. Blanda försiktigt och tillsätt en liten skvätt olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och garnera med lite bladpersilja.

4 kommentarer

 1. M A T B L O G G E N

  Det är alltid gott med hummer 🙂

  Och denna himmerpastan ser riktigt god ut!

  Trevlig Tisdag

 2. Steffo

  Verkar mums.
  Måste testa denna. Rolig ide hur man kan presentera pastan efteråt också.
  Tack!!!

 3. Malin

  Jag blev också sugen efter att ha sett Mauro och Plura 😉
  Jag lagade den och det blev verkligen en favorit.

 4. Matsedel, vecka 49 » Tre tjejer i köket

  […] Hummerpasta på Pluras vis   […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.