Så enkelt, så gott

Om man inte har för vana att titta på Sommar med Ernst som går i TV4 nu under sommaren så har man missat det här superenkla men ack så goda grilltillbehöret. Baconlindad potatis – så enkelt, så gott. Jag menar, nästan allt blir ju godare med bacon så varför har vi inte kommit på det här själva?!

Baconpotatis in the making

Du behöver färdigkokt potatis, grillspett och en skiva bacon per potatis (1 paket bacon är i regel 8 skivor). Sen lindar man helt enkelt in potatisarna i baconet, trär på spett och lägger på grillen tills önskad krispighetsgrad har uppnåtts. En riktig hit om ni frågar mig och sambon!

Efter att jag tagit bilden var vi tvungna att flytta ut spetten till mer indirekt värme eftersom fettet från baconet som synes fattade eld när det droppade ner på briketterna.

5 kommentarer

 1. Chezsofia

  Låter fantastiskt! Vår favorit i sommar har varit att grilla kokt potatis i grillwooken med lite olja och kryddor. Läcker bild förövrigt.

 2. Elin

  fin bild, eld och rök är inte lätt att få till på bild tycker jag 🙂

 3. Martina

  Ja, varför har man inte tänkt på det, så enkelt! Häftig bild!

 4. Maria

  Sofia: Grillad kokt potatis har varit ett stående inslag i vår grillrepertoar också i sommar. Det här var snäppet bättre! 🙂

  Alla: Tack för komplimangen om fotot, det blev ju faktiskt rätt coolt. 🙄

 5. @Receptomaten

  Så enkelt att man inte hade kommit på det själv… 🙄

  Tack för tipset!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.