Vinnarna av Svenska ostar

Svenska ostar

Ni var många som ville vinna ett ex av Svenska ostar och det var verkligen roligt att läsa vilken ost ni inte skulle kunna tänka er att leva utan. 5 vinnare har utsetts och vi säger grattis till:

pipopp:
En enda ost för resten av livet? Det låter som rena tortyren, det finns ju så mycket gott. Men OK, just nu skulle valet bli Vit Kaprin, den svenska, hårda getosten. Den står för alla de nya minimejerierna som kommit i norra Sverige och kämpar på med entusiasm och hantverkskunnande.
Smaken är oftast rätt mild, men ändå getkaraktär. Riktigt vällagrad är den vansinnigt god med någon marmelad.

Ellen:
Tveklöst: Roquefort! Denna fantastiska skapelse: krämig, salt och alldeles, alldeles underbar. Drottningen av grönmögelostar, inte jämförbar med några svenska alternativ… Passar på bröd, i mat, i sallader eller att äta precis som den är.

Hanna:
Vet ni, jag skulle faktiskt välja en hushållsost. Det låter kanske lite trist, men jag tänker att bara för att man är snäll behöver man inte vara mesig.

Birgitta:
Kalla mig trist men i längden finns det inget som slår en vällagrad prästost. Faktiskt. Ta min choklad, häll ut mitt rödvin men RÖR INTE MIN PRÄSTOST!

Inoka:
Favoritosten är Västerbottensost så klart! Nu när vi har flyttat till Norge så blir det mindre av den för här finns den inte. För att den ska ”räcka” länge så bara luktar jag på den ibland Den är underbar på en rostad macka med lite små tomater till.

För skojs skull gjorde jag en sammanställning över vilka ostar ni valde och som en liten bonus kan jag presentera topp 3:

 1. Västerbottensost
 2. Grevé
 3. Prästost

Grattis till vinnarna, boken kommer med posten! 🙂

5 kommentarer

 1. pipopp

  Tack så mycket!

  Jag ser fram emot att läsa och provlaga! 😛

 2. Tweets that mention Grattis som är en av vinnarna av Svenska ostar! -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Veronika Albert, Maria. Maria said: Grattis @pipopp som är en av vinnarna av Svenska ostar! https://www.ragazze.se/2010/06/03/vinnarna-av-svenska-ostar/ […]

 3. Tre tjejer i köket » Se hit Västerbotten-lovers!

  […] pipopp: Tack så mycket! Jag ser fram emot att… […]

 4. tina

  Vilken vacker framsida! Den boken ska jag snegla i när jag får tillfälle.

 5. Chezsofia

  Ser verkligen ut att vara en bok i min smak. Kan inte förstå att jag missat denna tävling… ska hålla utkik efter boken.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.