I bagaget från Berlin

Samma dag som askmolnet från Eyjafjallajökul började ställa till det för flygtrafiken var det meningen att jag skulle flyga hem från Berlin där jag varit på tjänsteresa. Men som bekant var det ju en hel del flyg som blev stående på marken den dagen och ett bra tag framåt, så även mitt, och jag blev kvar i Berlin en natt längre än planerat.

För att fördriva tiden en smula tog jag buss 100 från mitt hotell till Kurfürstendamm och en liten promenad till KaDeWe som turligt nog hade öppet en stund till. Ett besök på deras “Feinschmeckeretage” kändes obligatoriskt när nu tillfälle gavs. En hel våning med diskar fyllda av läckerheter, hyllor med godsaker från golv till tak och mat av alla de slag i varje hörn – och fotoförbud. 🙁

Nåväl, jag tröstade mig med några inköp på chokladavdelningen och det är dessa ni ser på bilden här.

Choklad från KaDeWe

Från tyska Lauenstein en 67% choklad med saltade mandlar, från italienska Amedei en vit choklad med pistagenötter och från österrikiska Berger Confiserie en 70% choklad med en fyllning smaksatt med jordgubbar och peppar.

Efter att ha provsmakat alla tre kom sambon och jag fram till att Amedei vann racet, trots att vi egentligen inte gillar vit choklad. Pistagenötterna ger en välbehövlig sälta till den söta chokladen. Den mörka chokladen med salta mandlar skulle ha kunnat vara en rejäl hit om det inte vore för att chokladen hade en bismak av konstgjord pistagearom, ungefär som sån där fejk-pistageglass man kan köpa här i Sverige. Det gillar vi inte. Chokladen med jordgubbar och peppar var ganska anonym, om jag inte vetat vad som var i fyllningen hade jag nog inte gissat rätt.

Någon kanske undrar hur jag tog mig hem, flygen gick ju inte på flera dagar efter vulkanutbrottet. Det fick bli tåg från Berlin och hem till Stockholm med en del strapatser längs vägen. Men hem kom jag, om än 1½ dygn senare än planerat!

6 kommentarer

 1. Maria

  Även om finsmakarna rynkar på näsan åt vit choklad och säger att det inte är riktig choklad – så är det jättegott! Den smälter läckert på tungan. Kan tänka mig att kombon med pistagenötter är god. Men finns alltså inte att köpa i Sverige?

 2. Johanna Siljehagen

  Gillar inte heller vit choklad, blir oftast en bubblig smak i munnen. Men det finns tvà goda. Ska prova denna nàr tillfàlle ges.

 3. Maria

  Maria: Jag föredrar mörk choklad framför vit eftersom jag oftast tycker att vit är alldeles för söt. Men smaken är ju som bekant som baken. :mrgreen:

  Amedei brukar finnas i välsorterade chokladbutiker, jag har sett det märket i Hötorgshallen bl.a. Vet dock inte om de har den här varianten.

  Johanna: Ja testa, som sagt så blev det lite sälta mitt i det söta som var rätt gott ändå. 🙂

 4. Sofie

  Allt har något gott med sig… 😛 Älskar att shoppa och titta och klämma och känna i shoppingcenter när jag är utomlands. Hittar alltid en massa kul att testa!!

 5. two olsson sister

  Vad fin blogg ni har! =)

  //Sofia 😛

 6. Mikkan

  Den där vita Amedein är helt superb! De har en mörk i samma serie med röda bär också, som är en riktig vinnare!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.