Ugnsbakad fisk med grillad paprika och citron

Veckans snabbaste fisk är inspirerad av Sara. Jag bytte ut sej mot tilapia som redan fanns i vår frys och kryddade med timjan istället för basilika. Grillad paprika och citron visade sig vara en  bra kombo till fisk så det här kommer med all sannolikhet att upprepas här hemma.

Ugnsbakad fisk med grillad paprika och citron

  • 4 tilapiafileer
  • smör att smörja ugnsformen med
  • salt och peppar
  • 200 g grillad paprika
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ gul lök
  • rivet skal från en ekologisk citron
  • 100 g fint riven parmesan
  • ett par tsk torkad timjan
  1. Smörj en ugnssäker form och lägg ut fiskfileerna.
  2. Salta och peppra.
  3. Täck varje filé med en en bit grillad paprika.
  4. Finhacka löken och blanda ner den i en skål med crème fraiche, rivet citronskal, parmesan och timjan. Späd ev med lite citronsaft om du vill ha den lite krämigare. Smaka av ev med lite salt och peppar. Fördela blandningen på fisken.
  5. Sätt ugnen på 175 grader och ugnsbaka i cirka 20 minuter.

Vi serverade fisken med ugnsbakade rotfrukter.

7 kommentarer

  1. Fröken Dill

    Recept på en härligt vårfräsch fiskrätt är precis vad man behöver så här års. Tack så mycket!
    Hälsar fröken Dill

  2. Elin

    Precis! Det är en keeper! 🙂

  3. Jenny

    Vi provade denna rätt idag men använde lax istället för tilapia. Mycket gott blev det. Kommer garanterat att lagas flera gånger.
    Tack för receptet!

  4. Kinna

    Det låter som ett gott tips med citron och paprika. Allt gott till er.

  5. Veckomatsedel vecka 40 | Veckans middag

    […] Ugnsbakad fisk med paprika och citron. (Tre tjejer i köket) Tips! Servera med […]

  6. Sanna

    Denna veckan tipsar jag om andra matbloggares recept och i veckomatsedeln hamnar detta recept som onsdagens tips 🙂

    http://www.veckansmiddag.com/veckomatsedel-vecka-40/

  7. Paprikaröra med hackad mandel » Tre tjejer i köket

    […] gör ugnsbakad fisk med grillad paprika, parmesan och citron. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.