Banansmoothie med havredryck

Här är en ny bekantskap i vårt skafferi: Havredryck Choklad som Carlshamn skickade ut recensionsex av före jul! Det är kul att testa mjölkfria alternativ tycker jag. Även om vi tål mjölk i våran familj, så är det  bra att få tips på vad vi kan bjuda på om någon dagiskompis som inte tål mjölk kommer på besök.

Smakmässigt så är ju det här nästan som en uppgradering av barnens välling. Den smakar helt ok och ett extra plus är att det inte är sött eller sockrigt. Vi mixade havredrycken med bananer till en god smoothie efter pulkaåkandet och det uppskattades av barnen.

Däremot så gick det inte att använda det medföljande paketet av Luftig Visp som är en havreprodukt tänkt att ersätta vispgrädde för de som inte tål mjölkprodukter. Det var verkligen inte gott och inte heller lätt att få till en vettig konsistens av. Det blev något bättre smakmässigt när jag blandade ner vaniljsocker men det åkte faktiskt ut med soporna. Jag har väldigt svårt att hitta ett användningsområde för Luftig Visp så tyvärr, tummen ner för den!

2 kommentarer

  1. Marie

    Oatly’s havregrädde däremot är oslagbar! 🙂

  2. Kia

    Jag gillar luftig visp men har kommit på att man måste visspa den kall.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.