Lördagsgodis från The Natural Confectionary Company

Bästa svärmor borta i England vet hur hon ska skämma bort oss! Inte bara genom att skicka över ett rykande färskt nummer av BBC Good Food varje månad. Hon skickar också alltid med någon treat till barnen.

Den här påsen med Jelly Snakes från The Natural Confectionary  Company är riktigt bra lördagsgodis. Inga konstiga färgämnen eller konstgjorda smaker i påsen men massor av fruktig smak av apelsin, svarta vinbär, banan och hallon. Det är så mycket mer smak i detta godis än i många andra godispåsar. Yummie!

Jag som själv var väldigt allergisk mot färgämnen som barn (det var ett flertal besök på akuten efter reaktioner på framför allt blå färgämnen i godis och glass) tycker att det  är toppen att det finns färgglatt godis som både smakar gott och som inte riskerar att ge nässelutslag från topp till tå.

Nu läser jag hos bästa Popjunkien att ICA Årsta tillhandahåller godiset. Kul tycker jag och hoppas att fler mataffärer vill ta in dem i sitt sortiment. Tipsa gärna om du ser dem!

7 kommentarer

 1. e

  En svensk variant på godis utan färgämnen och med massor med smak är Ekorrens ekologiska smågodis. Finns vanligt blandat samt surt och lakrtits. Har testat de två förstnämnda och de är mycket goda. Finns på de flesta coop.

 2. Elisabeth

  :mrgreen: Härligt att det finns godis med naturliga färgämnen.. Har själv reagerat av framför allt av blå & gröna färgämnen.. Nej ju mindre E’n i matprodukter desto bättre…

 3. Lilla a

  Hej,

  Jag skall göra en personlig kokbok med recept som man kan göra i ugnen till min käre bror och man. Har du något favoritrecept att rekommenderar? Enkelt är alltid bra, festligt funkar också och nyttigt förstås (det behöver inte vara allt i ett). Om du har något bra recept så får du gärna skriva en liten kommentar med länk på min blogg: gladdagboken.se

  Det skulle vara en jättefin julklapp till mig som jag sedan kan ge vidare till någon som på två år inte har använt sin ugn.

  God Jul önskar

  Lilla a

 4. Birgitta Höglund's Mat

  Hej. Vad bra att barnen kan få ett lite bättre Julgodis utan alla konstiga smak och färgämnen.

  Ha en riktigt GOD JUL önskar Birgitta

 5. tina

  God jul önskar jag er tre tjejer i köket. Hoppas att ni får en fin julhelg och äter god mat. Kram

 6. Maria

  Tack detsamma Tina!

 7. Sandra drömkaka

  Åh det låter som jättegott godis ! Jättebra att det finns utan en massa konstiga ämnen i, är ju sånt och hemmagjort som är godast tycker jag 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.