Soygurt Vanilj

Det dök upp en oanmäld soygurt i brevlådan förra veckan och min första tanke var “nej det låter inte gott…”  Förlåt, men tanken på att sojabönor skulle ersätta yoghurten kändes lite sådär.

Fast vad vet jag om soygurt? Typ ingenting, men så har ingen av oss i familjen behövt anpassa sig till mjölkfri kost heller. Soygurten är alltså ett alternativ till yoghurt för den som inte kan äta produkter med mjölk, laktos eller mjölkprotein.

Lite fördomar om soygurten hade jag kanske som behövde redigeras. Den är inte riktigt lika krämig som vår vanliga frukostyoghurt som är lite fetare än soygurtens 2 %, men samtidigt inte heller lika slabbig som  lätt-yoghurtarna. Konsistensmässigt är den helt ok.

Smakmässsigt är det inte långt ifrån vaniljsås. Barnen var förtjusta över soygurten men så har vi sällan smaksatt “yoghurt” på frukostbordet i vanliga fall. Jag saknar syrligheten som bara en riktigt yoghurt bidrar med men det är ju inte något jag förväntar mig heller i en icke-mejeriprodukt.

Jag tycker det är kul att det finns så här bra alternativ för de som inte kan välja vanliga mjölkprodukter – så summa summarium tummen upp för detta!  Rekommenderat pris enligt pressrelease från Carlshamn som står bakom denna soygurt kommer att vara 24-27 kronor för en litersförpackning.

En kommentar

  1. Pokergirl

    Just nu äter jag mjölkfritt då vår lilla tjej verkar reagera på mjölkprodukter och jag tänkte amma några veckor till. Hittade denna samt den “neutrala” yogurten i hyllan. Jag var också skeptisk men dessa produkter är faktiskt riktigt bra. 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.