Nya temuggar i radhusköket

Om man tror att matbloggare har porslin så att det svämmar över i skåpen då har man inte varit hemma hos oss. Det är nog snarare så att vi kan ha svårt att få ihop matchande tallrikar till alla när vi har gäster på besök.

När det gäller temuggar har vi under flera års tid haft ett par turkosa höganäsmuggar som nu har fått flyttat vidare till en secondhandbutik. För ska någonting in måste något annat ut i vårt lilla radhuskök. Det har tagit tid att hitta “rätt” temuggar som både jag och maken är överens om. Men nu känns det som vi har hittat dem!

De här har rätt storlek. De är lite större modell än de vi har haft innan. De har ett ordentligt öra så att man inte bränner fingrarna.  Sen har de ett mönster som både jag och maken är nöjda med. Tja, det har väl tagit ett par år att komma fram till de här.

Här är de i varje fall. Taika från vår ständigt återkommande favorit iittala!

6 kommentarer

 1. tina

  Snygga! Hurra för Iittala!

 2. Martina

  Vilka härliga motiv! Jag kör Höganäs, lite tråkigt kanske 😉

 3. Bendel

  Taika är en favorit!

 4. Ulla

  Hurra för Iittala (som kommer från Finland, liksom jag). Visste ni förresten att “taika” betyder ‘magi’ eller ‘trolldom’.

 5. pulkan

  Jag har gjort exakt samma sak. Höganäs ut och Ittala in! Taika finns ju som glöggmuggar också 🙂

 6. Elin

  Haha, kul att se att det finns spå många Taika-fans. Förresten, den röda muggen, borde man inte ha den till jul… 🙄

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.