Lindts chokladnyheter med chokladmousse

Choklad är ett återkommande ämne här i matbloggen och därför var det kul att Lindt skickade lite produktnyheter förra veckan.  De här chokladkakorna har någon slags moussefyllning gemensamt. Mitt misstag var nog att ha dem i rumstemperatur  för de är säkert mycket godare direkt från kylskåpet. Nu blev det istället lite kladdigt av alltihop.

Överlag, de är söta. Mjölkchokladen med chokladmousse var tråkigast. Den saknade någon slags karaktär tycker jag. Den “mörka” (41%) chokladen med chokladmousse hade kanske blivit godkänd om jag som sagt hade tänkt tanken på att förvara dem kallt.

Den sista chokladkakan, noissette – som innehåller chokladmousse med hasselnötter är helt klart bäst av dessa tre. Dock i små mängder för det är som sagt väldigt söt choklad.  Men en bit eller två till kaffet funkar utmärkt istället för en dessert om man är på den lata sidan!

7 kommentarer

 1. Frida

  Choklad? Förvara kallt? Gah! Häda inte! Kall choklad är en styggelse, den måste ätas rumstempererad för att man ska få fram smaken.

 2. Anders

  Kallt? Jag hoppas att du inte menade förvarning i kylskåp…
  För länge sedan jobbade jag som konditor på Bräutigams i Göteborg och lade in ett block mjölkchoklad i kylen. Big mistake! Utskällning och skamvrå blev det.. 😐

 3. Elin

  Nej jag brukar aldrig ha choklad i kylskåpet. Men den här chokladen blev rätt kladdig i rumstemperatur eftersom den är med en moussefyllning, så därför tror jag att just-den-här kan vara lättare att äta om den är kall.

 4. Catering

  Choklad är ju intressant för det spelar verkligen roll vilken kvalite det är – kul att Lindt lanserat nya produkter. Tänkte fråga er vilken procent kakao ni föredrar generellt sätt?

 5. Elin

  Jag varierar nog en del. Har alltid gillat choklad som är 65-70% men inser att en riktigt bra mjölkchoklad är grymt gott, typ Amedeis turkosa är fantastisk.

 6. Thereze

  Å jag har blivit beroende av den mörka med mousse. Den är min lyx tillsammans med ett glas rödvin en fredagkväll när barnen har somnat. 🙂 Men håller med om att man får akta så de inte blir för mjuka.

 7. Chokladbloggen

  Gud vad smarrigt! Har inte provat men bör provas omedelbums!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.