Sorbetnyheter från Ben & Jerry

Ben&Jerry lanserar  Jamaican Me Crazy och Mango Berry Swirl och häromdagen tvärnitade en budbil utanför huset för att leverera ett par provburkar. Tacksamt nog så sammanföll det med att vi vara hemma och vabbade så det var helt klart dagens highlight den dagen…

Jamaica Me Crazy är en ananassorbet med nån slags passionsfruktsås och lite fruktbitar i och Mango Berry Swirl är en mangosorbet med sås på skogsbär. Det är alltså två enklare burkar rent smakmässigt om man jämför med Ben&Jerrys ordinarie sortiment och kanske vill de flörta lite med de kunder som inte vill ha glass med marsmallows, kakbitar eller chokladfiskar.

I det här interna sorbetderbyt så vinner mangosorbeten helt klart över ananasditon: ananassorbeten är förvisso lätt och fräsch men passionsfruktmaken från såsen som är nerrörd uteblir. Ananasbitarna som ligger här och där känns sådär konsistensmässigt och eftersmaken känns lite väl sockrig. Utseendemässigt är den dessutom lite trist och blek jämfört med mangosorbeten som är riktigt snygg att skopa upp.

Mangosorbeten tilltalar alltså helt klart mig. Den har en fruktigare och renare smak. Skogsbärsåsen är lite lätt syrlig och matchar  mangosmaken som är väldigt mycket, tja typ mango. Snygg har jag redan sagt att den är, och jag tror att den kan gå hem hos glasskonsumenter som i vanliga fall tycker att Ben&Jerrys glass är lite  “too much”.  Ska jag ge mig på ett betygförsök så säger jag 3 till Jamaican Me Crazy och 4 till Mango Berry Swirl.

9 kommentarer

 1. Bo

  Mitt förtroende för att Ben&Jerry ska lyckas fixa till en sorbetglass är inte på topp, vill mig tro att det krävs en italienare för att ro hem det.

  Hur är den om man jämför med Sia som också har en mangosorbet i sitt sortiment.

 2. Elin

  Italiensk glass kommer nog alltid spela i högsta divisionen 🙂

  Sia mangosorbet är också väldigt bra, och är ju mer prisvärd i literpris jämfört med B&J. Skulle man dessutom varva den med Sias hallonsorbet så blir det ju nästan en variant av “mango berry swirl” 😉

 3. åsa - hello sugar!

  jag tycker ben&jerrys glass vanligtvis är lite sisådär men jag älskar mango i alla former så jag blev helt klart sugen på att testa mango berry swirl sorbeten. 🙂

 4. bakmammorna

  Jag har ben&jerrys glassbok och har provat och göra deras sorbetrecept flera gånger med mycket gott resultat. Det ska bli riktigt spännande att pröva de här!

 5. Bo

  Än så länge har jag endast sett den på 7-Eleven, där den kostar motsvarande Islands stadsskuld.

  Å så sugen på mango är jag inte.

 6. Sybariterna

  Kan bara hålla med “bakmammorna” det går o göra deras sorbet god. Testa annars att göra egen sorbet men kanske Hibiskus SUCCE!

 7. Charlotte

  Om jag får lov så vill jag tipsa om Häagen-Dazs Smoothie ice cream; smaken Raspberry & Summer Berries. Gott, syrligt, fräscht och friskt!

 8. Elin

  Tanken är god men att göra egen sorbet hinner jag verkligen inte med just nu, min ambitionsnivå är bra frukost, riktig middag och hembakat bröd, mer klarar jag inte som heltidsarbetande småbarnsmamma med stora trädgårdsambitioner. Så jag köper mig sorbet 😉

 9. Pontus

  Uschh och blä…..ananassorbeten var en riktig besvikelse….sötsliskig så man mår illa av det…köp Sia istället, deras sorbet är mycket godare och mer prisvärd! Den här smakar bara socker…..tvi….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.