KRAV-märkt godis från Exotic Snacks

“Småplocket” från Exotic Snacks är sedan tidigare en favorit här hemma; om 3-åringen får köpa godis i mataffären så springer hon direkt till hörnan av Exotic Snacks utbud och botaniserar. Hon har med andra ord inte upptäckt den vanliga godishyllan ännu  – en dag så kommer jag antagligen att säga något annat. Men det är skönt att “godis” i hennes värld inte måste vara sockersött och fullt med färgämnen.

I varje fall så har vi fått produktprover hemskickat med deras KRAV-märkta snackspåsar. Det är framför allt nötter i påsarna och jag är lite feg på att ge treåringen nötter ännu trots att hon inte är allergisk, men påsen med de torkade aprikoser fick bli hennes.

Själv var jag over the moon! Jamen nötter och choklad är ju min grej! Påsen med Cashewnötter Chokladmix försvann på en kvart. Det är alltså cashewnötter dragerade med ljus och mörk choklad. Maken tyckte att det var för mycket choklad på nötterna – men låt bli dom då säger jag och låt mig ha dom i fred! Jag är ju lite svag för Snickers och det brukar slinka med en sådan när vi storhandlar mat. Nu känns det som att dessa nötter kan bli mitt nya måste i bilen hem!

Just idag frossar jag i deras Cashewnötter Yoghurt. Jag hade en plan att göra en efterätt med dem och skulle bara testa en eller två. Äsch då. Påsen är nästan tom!  Kvar i skåpet finns en påse med ekologiska macadamianötter. Ni får gärna komma med förslag vad jag kan ha dem till!

Hela sortimentet av deras ekologiska snacks hittar du här. Jag mailade leverantören och frågade om det kommer mer ekologiska alternativ utan nötter och svaret blev ” I dagsläge kan vi erbjuda två sorter av ekologiska produkter utan nötter: Aprikoser och Bärmix (russin, sultanas, tranbär, körsbär), men vi håller på att undersöka möjligheterna att ta fram flera varianter”. Jag hoppas det kan bli fler, lite yoghurtdragerade russin borde ju inte vara så svårt eller hur?

3 kommentarer

  1. Maria

    När jag handlade på Hemköp fick jag ett gratisprov med nötter och torkade bär (Bärmix?). Gott förvisso, men jag tyckte nog att det var lite överdrivet att de torkade bären var sötade med socker. De är liksom tillräckligt söta av sig själva. Annars tummen upp!

  2. Ulrica

    Jag har gjort en jättegod karamellsås med macadamianötter som passar utmärkt till tex. vaniljglass.

    1 dl socker
    1 dl grädde
    1 dl macadamianötter

    Koka socker och grädde sakta i en kastrull. Akta så det inte bränner. När sockret löst sig och konsistensen är bra, blanda i nötterna. Låt svalna en aning.

    Enkelt och väldigt gott!
    // Ulrica

  3. Ida

    naturligt godis är så bra, då slipper allt det dåliga samvetet men får ändå äta choklad 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.