Jag tjuvstartade julen

Forgive me father for I have sinned… 😳

Lussebullar från Wallins

Jag brukar hålla hårt på att man inte sätter igång med att äta och dricka juliga saker förrän första advent, men igår kunde jag inte hålla mig.

När jag handlade min frukostmacka doftade det så gott av lussebullar inne på Wallins att jag var tvungen att köpa med mig några lussekatter till kvällsfikat. Å andra sidan har jag redan spräckt den här “regeln”, jag åt ju julbord redan i september.

Har du också tjuvstartat julen?

10 kommentarer

 1. Sanna

  Oj fy skyms vilken tjuvstart 😉 Själv brukar jag vänta rätt så länge med diverse julförknippade ät- och drickbara saker.

  Glögg är väl det enda hittills jag testat på i år. Fast det är nästan ett måste i början av november si sådär. Annars har vi som tradition (en av de få jultraditioner vi faktiskt håller fast vid) hemma i min familj att kvällen innan julafton så smakar vi på julskinkan på mackan och dricker första julmusten. Så mysigt. Nästan bättre än julafton, haha!

 2. Helena

  Jag har… ähum… strax ätit upp min andra påse med skumtomtar för i år. 😳 Glöggen har jag inte smakat ännu, men med tanke på att det står fyra flaskor på köksbänken är det nog bara en tidsfråga. Trots att jag också har en “adventsregel”. 🙄

 3. Erika

  Oj… dax att bekänna. Har redan förbrukat 1½ flaska lättglögg. Frysen är full av saffransbröd och jag har redan börjat äta av pepparkaksdegen…. 😎

  Får man skylla på gravid cravings?!:wink:

 4. Linruz

  Ja vi var tvingade att smaka blossas årgångsglögg när jag hade köpt den…nyfikenheten tog över. Sen är jag såååå sugen på lussebullar att jag kan dö men nu är det ju inte långt kvar.

 5. Anne

  Jaja, jag har redan bakat egna saffransbullar 😉

 6. Therese

  Juliga grejer är väl ok – det är så nära nu. Men i förrgår såg jag SEMLOR på NK. Det kändes sådär…

 7. Tomtens Dotter

  Man FÅR tjuvstarta lite.
  Bara man inte börjar på alla plan direkt… 🙂

 8. MissMagicGirl

  Jag åt lussebullar redan i Oktober. 🙄
  Egentligen är jag emot att tjuvstarta och blir arg när jag ser allt julpynt i affärer så tidigt men jag kan inte låta bli att tjuvstarta själv 😆
  Speciellt lussekatter är så gott! 😉

 9. Isan

  Jag lät sonen (11 år) baka två plåtar pepparkakor, av den färdiga degen jag köpte på IKEA för typ en månad sedan… Mmm, doften! Åh! Längtar tills det blir pepparkaksbak på riktigt, med hemmagjord deg!

  / Isan

 10. Tjuvstart, i år igen » Tre tjejer i köket

  […] ett år sedan skrev jag ett inlägg om hur jag inte kunde motstå att tjuvstarta julen. Och kan ni tänka er, jag klarade inte att hålla mig till första advent i år heller. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.