Julbord på Fjäderholmarnas krog

I förra veckan var Maria och jag på pressträff på Fjäderholmarnas krog och fick smaka deras julbord. Nästan på pricken tre månader innan julafton och eftersom det var en strålande höstdag kändes julen väldigt avlägsen.

Muspek för kort bildtext!


Foto: Helena


Foto: Helena

När vi kom till Fjäderholmarnas krog kändes det dock alldeles naturligt att både dricka Blossa 08 och äta av julbordet. På menyn fanns sju turer och alla rätter serverades i miniformat, vilket jag tycker är en utmärkt idé. På det här sättet orkade jag smaka av allt jag ville och lämnade inget kvar på tallriken. Snyggt presenterat och förmodligen även ekonomiskt.


Foto: Helena

Jag är en riktig silltjej och fastnade särskilt för lingon- och svartpepparsillen och löjromsströmmingen. Enormt gott!


Foto: Pressbild, Fjäderholmarnas krog

Efter bl a sill, Västerbottenspaj med Kalixlöjrom, apelsinsichuanlax, rimmad gös, älgsalami, lättrökt lammrostbiff, mandelpotatiskräm med lättrökt renytterfilé, kantareller och lingon, flera goda grönsaksrätter och ett väldigt gott äppelmos på Granny Smith-äpplen fanns det faktiskt plats för desserter. Och det var tur, för ett mer lockande dessertbord har jag aldrig sett.


Foto: Pressbild, Fjäderholmarnas krog

Päron, citrongräs & lingon med vodkamousse blev min favorit.


Foto: Helena

Årets julbord på Fjäderholmarnas krog är ett samarbete mellan köksmästaren Johan Gottberg och Gert Klötzke och börjar serveras den 27 november. Priset är 495 kr resp. 595 kr beroende på vilken sittning man väljer. Även om det känns som en evighet till jul, bör bord bokas så fort som möjligt (det gäller förstås oavsett var man planerar att äta julbord). Miljön med havet inpå knuten är svårslagen och för egen del tycker jag att det är kul att då och då gå på restaurang utanför stan. Båten avgår en halvtimma före resp. sittning och turen tar ca 25 minuter.

Det är svårt att hitta något minus med julbordet på Fjäderholmarnas krog; helhetsupplevelsen tilltalade mig!

En kommentar

  1. Gert Klötzkes & Johan Gottbergs recept » Tre tjejer i köket

    […] och jag hade turen att få provsmaka Fjärderholmarnas krogs julbord signerat Gert Klötzke och Johan Gottberg i mitten på september. I förra veckan var de båda […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.