Blossa 08, check!

Sådär, då har jag tryggat årets glöggafton! Blossa 08 släpptes till försäljning idag och på lunchen kilade jag in på Systembolaget och inhandlade några flaskor. Via Systembolagets hemsida kan man se aktuellt lagersaldo och redan efter tre timmar har de 400 flaskorna som imorse innan öppning fanns i “min butik” minskat till knappa 60! Galet!

Blossa 08 med smak av blåbär och kryddnejlika
Släpps på Systembolaget idag

12 kommentarer

 1. Ulrica

  Läste någonstans att vi svenskar konsumerar ca. 5 miljoner liter glögg varje jul! Inte undra på att lagren redan börjar sina 😉

 2. Fredrik

  Ja, det har blivit riktigt hajp. Nästan lika stor rusning som till bordeauxsläppet!!

 3. Charlotte

  Någon som hunnit smaka?? Jag tycker blåbär rimmar illa med glögg och vintersmaker, så jag fegade ur på Systemet idag och gck hem med favoriten Blossa starkvinsglögg med cognac” – FEGT – jag vet .. Men den klarblå flaskan kändes inte alls juligt god och november-stämninsfull – snarare som en fräck sommar-smak… har jag fel??? Skulle bli glad om någon argumenterar emot..för jag vill gärna våga testa den..

 4. Pär

  @Charlotte

  Den smakar inte blåbär. Alls. Smaken ligger väldigt nära “vanlig” glögg, är söt utan att vara sliskig, och har en trevlig touch av kanel.

 5. Erika

  Har också köpt och testat glöggen. Blev glatt överaskad. Det är inte någon stark blåbärssmak, utan den är bara riktigt god! Inte heller så alkoholstark som det kan vara ibland. (Normalt blandar jag vinglögg och lättglögg 50-50)

  Flaskan tycker jag är supersnygg! Lite frostigt och kallt blå, passar fint med silverstjärnor som dekorering på bord och servetter….

 6. Charlotte

  Ok – den är alltså god ändå.. Men är det bara jag som inte fattar meningen med att lansera en blåbärsglögg som får bra recensioner eftersom den INTE smakar blåbär…? Vad är vitsen? Det verkar som om Blossa , av marknadsförings-skäl, lanserar nya smaker precis som Abba laserar banan-kaviar och slaldjurskaviar? För den som gillar smaken av “frånvaro av blåbär” rekommenderar jag att testa Blossa starkvinsglögg med cognac – den smakar inte heller blåbär!!!! Fantastiskt!!!

 7. Erika

  Jag har tidigare testat en finska blåbärsglögg som inte var nått vidare. Så jag har full förståelse för din misstro.

  Vi testade glöggen kall, kan tänkas att blåbärssmaken kommer fram mer om den är varm. En i gänget tyckte dock att den smakade blåbär, men alla var överrens om att den var god.

  Kör vidare med den glögg du gillar! Du kanske får testa den här på någon glöggafton ändå… 🙂

 8. Cari

  Har också köpt Blossa 08 men inte hunnit smaka.
  Men jag kan rekommendera hjortronglöggen Amore i knallgul flaska som kom förra året, den finns kvar och den smakar gott!

 9. Monthly Magazine

  Vi har testat av här. Den fick 2.0333333 av 6 personer: Medelålder på testgruppen var: 30 år. Medelplats: Färöarna. Medelhumör: 3.38
  Saxat ur testgruppen:
  ” Var är blåbären?”
  “God”
  ” Den hemmagjorda är bättre”
  “För lite sprit”
  “HUÄHUÄ”

 10. Monthly Magazine

  Obs! Skalan vi använder är 1-5

 11. Spectraz

  Det här är tyvärr ett steg bakåt för Blossas årgångserie. Personligen skulle jag satsa på andra sorter inför julen.

 12. Glöggafton 2008 » Tre tjejer i köket

  […] som helst, vi valde att servera både sött och salt som tilltugg till Blossa 08 och personligen åt jag nog mer av det salta än det söta den här […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.