Vinn “Det goda Italien” av Peter Loewe

Vi firar 4 år med en veckas tävlingar där våra kära besökare har möjlighet att vinna fina priser varje dag!

Vinn Det goda Italien

I den sista tävlingen för den här gången kan en lycklig vinnare kamma hem ett ex av boken “Det goda Italien” av Peter Loewe. Läs Helenas blogginlägg om boken här!

För att vara med och tävla om dagens pris vill vi att ni svarar på följande frågor:

 1. Peter Loewe skriver regelbundet för en stor dagstidning; vilken?
 2. Tipsa oss om din favorit bland italienska krogar och motivera varför vi ska gå dit!

Det finstilta:
Ni måste svara på ovanstående frågor i kommentarsfältet senast idag (söndag den 26/10) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland de som har svarat dras en vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.

Stort tack till Peter Loewe för dagens vinst!

Peter Loewe
Foto: Charlotta Smeds

 1. Ha

  1. Dagens nyheter

  2. Caffé Nero på Roslagsgatan 4 i Stockholm. Gå in och beställ “Rigatoni all pollo” så förstår ni varför, jag njöt av varenda matbit och lät mina tankar vandra tillbaka till Italien.

 2. Günther Fliesenburgh

  1. Dagens Nyheter
  2. Isola Bella, Visby. Gotland, Visby och Italien… kan det bli bättre??

 3. maria

  1. Han brukar skriva i DN, alltså Dagens Nyheter
  2. Ni måste testa Dell’Attore på på Skeppargatan 60 i Stockholm. Supermysig liten krog i kvartersstuket men man bör boka bord i alla fall på helgerna (det finns inte så många bord). Allt vi ätit där har varit bra och personalen är precis som trevlig som man vill att de ska vara.
  Jag låter som en reklamfilm hör jag!

 4. Anna

  1. DN
  2. Om ni har vägarna förbi Köpenhamn kan jag tipsa om pizzeria La Fiorita på Ahlefeldtsgade. De har fantastiska pizzor, pastarätter, italienska delikatesser och viner. Stämningen där inne är oslagbar, pizzabagarna skämtar högljutt på italienska och de beskriver mer än gärna hur du får till den perfekta polentan. Helt enkelt: en favorit! Och en tämligen billig sådan dessutom…

 5. Anna

  1. DN
  2. Min favorit har på senaste blivit Caffe Nero. Största anledningen är att såväl lunch som middagsmaten lagas väl och smakar äkta och vällagat. Ofta är Sthlmsluncher inte värda sitt pris. Men det är det absolut på Caffe Nero. Förutom maten är personalen alltid tillmötesgående. Finns inte bord så fixas det snabbt och trevligt. Ett plus är också den sköna blaningen av folk att spana på. Passar både barnfamiljer, dater och kompisgänget. Tror även mormor skulle gilla stället:) Snygg ide att de bjuder på kaffe på stående fot i stället för att jaga bort gästerna på något otrevligt sätt.

 6. Elisabet

  1. Dagens nyheter
  2. Även om det är några mil dit ( om man bor i Sthlm) så rekommenderar jag Restaurang Tallkotten i Luleå. Ligger i Stadshotellet. God mat i fin miljö och bra service. Besökte Tallkotten i somras med min sambo och var mycket nöjd.

 7. Jessica

  DN.

  Den enda italienska krogen jag brukar gå till är den lokala pizzerian (pizzeria ekmyran), och även om de har de bästa pizzorna i stan så är det väl ingen restaurang jag brukar rekommendera till folk. Men det är just därför jag har behov av Peters bok så jag får upp ögonen för den italienska maten och människorna!

 8. Anna-Karin

  Dagens Nyheter.

  Piazza Italia vid Ulvsundarondellen. T: Stora Mossen. Drivs av siciliansk familj, Natale Romano Monachelli och hans mamma Wanda.

  Om man sätter sig med ryggen ut mot rondellen så kan man lika gärna tro att man förflyttats till Italien. Ofta fullt med italiensktalande gäster, vilket väl är ett gott betyg.

  Fantastiska pizzor och stans godaste delizie. En riktigt bra, genuin liten kvarterskrog.

  http://www.piazzaitalia.se/home.htm

 9. P

  Dagens Nyheter skriver han för.

  Jag går inte så ofta på italiensk krog, men Ciao Ciao-kedjan i Stockholm bakar bra “lyxpizza”.

 10. Elisabet

  1. Dagens Nyheter
  2. Den italienska restaurangen skapas i hemmet. Vi äter “Leilas italienska sallad” (Panzanella=blandad sallad där bröd ingår,här även med kyckling,bacon,avokado och cambozolaost). Till efterrätt blir det någon av Glenn Strömbergs förträffliga frysta godsaker, tiramisun är superb.
  Smaklig måltid!

 11. Jeff

  1. DN
  2. “Agaton” vid turiststråket Västerlånggatan är min favorit. Har alltid ätit god pasta där ( speciellt den med kycklingfile´). för ett antal år sedan serverade de en toppenefterrätt med bla. hjorton o maräng överst men tyvärr finns den ej längre på menyn.
  Alltid trevlig personal o mysig inredning om än ibland lite väl trångt mellan borden!!

 12. Birgitta

  1. DN så klart
  2. “Lille Italienaren” på Rutger Fuchsgatan i Stockholm – lika så klart det! Lite undangömt men med vidunderligt goda mackor och olika pastavarianter på längden och tvären. Underbart trevlig personal som får även förstegångsbesökaren att känna sig som stammis. Lika lätt att få med i påse som trevligt att äta på plats.
  Survival station för många försäkringstjänstemän i huset intill!

 13. Linda

  1. DN är tidningen Peter Loewe skriver för.
  2. På Kungsgatan i Göteborg finns det en italiensk restaurang som heter “Café Caprese”. Maten är enkel och otroligt god, pasta som är perfekt al dente, goda såser och så stora förrätter och sallader att man aldrig behöver vara rädd att gå därifrån hungrig. Dessutom är det bra priser och personalen är trevlig. Lokalen som sådan är ganska anspråkslös, men med så god mat kommer de undan med det. Om man vill äta trerätters kan man lugnt dela på förrätt, huvudrätt och efterrätt på två om man är “normalhungrig”. Så om ni planerar en shoppingdag i Göteborg rekommenderar jag er verkligen att äta där, de har öppet både på lunchen och kvällen.

 14. Vinnare, Det goda Italien » Tre tjejer i köket

  […] allra sista vinnaren i våra födelsedagstävlingar är Anna som kommer att få ett ex av ”Det goda Italien” i brevlådan. Förutom att hon visste att Peter Loewe skriver för DN tipsade hon om en italiensk […]