Vinn exklusivt te från Johan & Nyström!

Vi firar 4 år med en veckas tävlingar där våra kära besökare har möjlighet att vinna fina priser varje dag! Nu är det dags för den sjätte tävlingen!

Idag kan du vinna exklusivt te från Johan & Nyström! Förutom att de är Sveriges färskaste kafferosteri så har de ett spännande sortiment av te. En nyhet nu i höst är Teasy T exclusive som säljs i snygga förpackningar gjorda av bambu. De aktuella tesorterna som du kan vinna är Organic Babaco Papaya och Green Budda Ginger. Mer information om Teasy T hittar du här.

För att vara med och tävla om dagens pris vill vi att ni svarar på följande frågor:

 1. Hur många heter Johan på rosteriet?
 2. Vilket är ditt bästa fik på stan? Motivera! (Det behöver inte vara i Stockholm!)

Det finstilta:
Ni måste svara på ovanstående frågor i kommentarsfältet senast idag (lördag den 25/10) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland de som har svarat dras en vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.

Stort tack till Johan & Nyström för dagens vinst!

 1. Liv

  1. Det finns tre johan

  2. Mitt bästa fik är södervegg eftersom det är litet och mysigt, har trevlig personal och jag kan äta allt dom serverar där. Det är väldigt fint.

 2. Ewa

  1, tre Johan

  2, Jag har ett favorit fik. Det är Xoko på Rörstrandsgatan där vi har varit för att ta allt ifrån en riktigt god fikapaus till lunch eller after work. Allt är superfrächt och gott! Man bara måste prova deras chokopol!

 3. Jessica

  Tre johan!

  Mitt favoritfik är Vetekatten. De har underbara bakverk, choklad av högsta kvalitet, lättare luncher och smörgåsar, ja allt som hör ett fik till. Personalen har hög servicenivå och sen är lokalerna så mysiga med sina små rum. Det blir så personligt och mysigt.

 4. Elisabeth

  Det finns tre st Johan.
  Mitt favoritfik är Skafferiet på Adelsgatan i Visby! Många sorters goda teer, härliga bakverk, mysiga lokaler med tänd brasa så här års.:smile:

 5. Mimmi

  1. Tre st Johan finns det.
  2. Mitt favoritfik är Schmäck i Umeå.
  Det är ett fint fik men väldigt gott fika. De har mycket att välja på både när det gäller kaffe, te och fikabröd mm.

 6. Lisa

  1) Det finns 3 st Johan på rosteriet.
  2) Bagarstugan vid gruvan i Falun är mitt favoritställe! Varmt välkomnande värdpar, ombonat och litet inomhus, äppelträd och syrénberså utomhus och brödet…! Kakdisken är en ljuvlig syn som dignar av nya sorter vid varje besök! På bänken framför den vedeldade ugnen står matbröd av olika slag i korgar.

 7. Annika

  1. Tre st Johan.
  2. Mitt favoritfik är Madrix i Hässleholm. Ligger i ett underbart gammal snett och vint hus, man kan fika inne eller ute, passa på att titta på konstutställning om man sitter inomhus, proppa praliner, kakor, eller bara ta en kaffe eller te. Ljuvlig stämning!

 8. Mela

  1. Tre Johan
  2. Vurma – det bästa är det på Kungsholmen. Men St Eriksplan är också bra. Söder har jag bara varit på en gång, och det var så himla mycket folk. Men VÄRLDENS godaste mackor har de, framför allt Ängel – med kalkon, avokado, färskost, senap och rödlök. Bästa!

 9. Jennie

  1. 3st Johan finns det!
  2. Jag bor i Göteborg men mitt favoritcafé ligger faktiskt i Visby! Det heter “S:t Hans café” och ägs av min faster Liselotte. 😀
  Deras utegård där man kan sitta är helt underbar, det är ibland ruinerna av en gammalkyrka så det är en otroligt mysig och vacker plats. De sänder även nyhetsmorgon under “almedalsveckan” från hennes café.
  Dom serverar både fikabröd och lunchrätter så det har alltid något för alla vilket jag tycker är toppen!

  Det caféet kan jag verkligen rekommendera precis alla att besöka om man befinner sig i Visby. Och i huset som är precis brevid ligger “Kränku” som säljer och tillverkar fantastiskt goda théer dom med! Dom är mest kända för “Gute”blandningen tror jag. 😉

  Min mailadress är: Love_dream@spray.se

  Kram, Jennie

 10. helena

  3 st Johan

  Jag bor i Göteborg men mitt favoritfik finns i Alingsås. Ekstedts konditori, allt bakas i bageriet på andra sidan den lilla innergården där man sitter mysigt och fikar speciellt i oktober då det är ljussatt i samband med Lights In Alingsås!

 11. Tina

  1. 3 st Johan; Johan Kuylenstierna, Johan Ekfeldt och Johan Damgaard
  2. Jag bor i Malmö och mitt absoluta favoritcafé har precis slagit upp portarna nästan granne med oss. (vilken tur man har ibland) Det heter Vendel Organic Bakery och här serveras landets godaste kanelbullar, dagsfärskt bröd från surdegsbageriet i Kåseberga, lokala och ekologiska ostar och så har de riktigt gott rättvisemärkt kaffe från Peru. Väl värt en omväg till Malmö.

 12. Katarina J

  3 st Johan

  Mitt favvo fik är Vetekatten: Klassisk miljö med gooooda grejer!

 13. Elisabet

  1.TRE Johan finns det.
  2. Oj det finns mer än ett favorit-fik. Men efter lite eftertanke utnämner jag HILMAS CAFE´i Bönhamn-Höga Kusten.
  Där har jag haft årets bästa fikastund en junisommarkväll på bryggan, inte så varmt men sol. Härlig bärpaj med vaniljvisp, gott kaffe serverat av charmerande personal. Det enda som störde var den lilla morrande hunden vid bordet bredvid!!!

 14. Jeff

  1.Tre som heter Johan
  2. Jag röstar på Vetekatten i Stockholm.Trevlig personal o gott fika till hyfsat pris. Brukar sitta i det innersta rummet om det finns plats. På sommaren går det även att inta sitt fika på innergården. Deras semlor med karlsbaderdeg är OUTSTANDING!!

 15. helena

  1. det finns tre Johan
  2. Eftersom fika för mig även innefattar glass, så får jag nog säga att min favvo fik är World of Riccardo utanför Halmstad. De gör egen italiensk glass… heaven…. dessutom kan man få en fin promenad längs Prins Bertils stig samtidigt som man njuter!

 16. helena

  1. tre Johan
  2. Eftersom fika även innefattar glass för min del så får jag nog säga World of Riccardo strax utanför Halmstad. Där kan man njuta hemgjord italiensk glass… heaven!! Man kan samtidigt ta en promenad längs Prins Bertil stig.

 17. Anna-Karin

  1. Tre st.

  2. Pallas konditori i Vällingby Centrum. Frekventras av lokalbefolking från alla åldrar, klasser och etniciteter. Tanter i hatt kombineras med gamla invandrarmän med barnbarn. Enormt fin bröddisk. Lagoma luncher. Ett sånt där ställe där man känner sig hemma, vem man än är. Och så har dom sköna fåtöljer.

 18. Li

  1. 3 st Johan.

  2. Var på Barista i nyrenoverade Nacka Forum i dag. Där hade de världens schysstaste vita “hängfåtöljer” som man kunde mysa i.

 19. Linken

  1. Från början 2 st, men nu är dom 3 Johan
  2. Almas Café (Borlänge) Klassiskt & genuint café som funnits sedan 1800-talet och är inrett i 50-tals stil. Massor av gott fikabröd och bakelser.

  (Skit också, nu blev jag sugen att åka dit och fika…..)

 20. ÅsaGåsa

  1. Tre stycken Johan!
  2. Törners konditori i Östersund är favoriten just nu!

 21. /nina

  3 Johan…..

  Mitt favoritcafé är inte uppfunnet än… kan NÅGON hitta på ett ställe där man kan få allt detta : 1) lyxigt och gott te – ej tepåsar 2) bra kaffe 3) NYTTIGHETER att äta och 4) smaskiga bullar/bakverk??? Jag tycker oftast att det blir nån sorts kompromiss….antingen kan man få det ena eller det andra! Men jag står ut på Wayne´s i Linköping tack vare den trevliga personalen, och faktiskt så har Espresso House på Trädgårdstorget riktigt bra muffins.

 22. Charlotte

  1. 3 * Johan!!!!
  2. Jag har nog ett i varje stad… Men Teatpot i Kristianstad är ett jättemysigt café att gå till på vintern! De har en hel flersidig meny med teer från världens alla hörn, som serveras i gigantiska runda kopppar med vackra mönster på. Nybakade scones kommer ut på bordet, och i den gamla öppna spisen finns en buffeé uppdukad av marmelader, honung, färskt smör och goda ostar. Man får små söta terrakotta-koppar att fylla med sina favorit-tillbehör. Borden är spridda i små gamla rum och inredningen är gammaldags med spetsdukar och vackra skåp och tavlor. Det hela inramas av lågmäld klassisk musik, och man kan bli sittande i timtal och bara njuta.
  I Visby finns mitt bästa sommar-kafé: Rosas kafé. På den soliga bakgården med klätterrosor serveras världens godaste saffranspannkaka med grädde och den där underbara sylten som bara finns på Gotland!
  Slutligen vill jag utnämna min mammas altan till bästa privata kafé – hennes nybakade bullar och iskall saft går inte att överträffa på något kafé i världen..

 23. Vinnare av te från Johan&Nyström » Tre tjejer i köket

  […] här i bloggen! Vi har några vinnare kvar att publicera och här kommer vinnaren av te från Johan&Nyström! Rätt svar på tävlingsfrågan är att det finns tre stycken Johan på rosteriet och den som  […]