Vinn en delikatesskorg från Fontana

Vi firar 4 år med en veckas tävlingar där våra kära besökare har möjlighet att vinna fina priser varje dag!

Vinn en delikatesskorg från Fontana

Idag kan en lycklig vinnare kamma hem en delikatesskorg från Fontana som innehåller:

 • 1 KRAV-märkt grekisk olivolja (extra virgin)
 • 1 Kalamata olivolja (extra virgin)
 • 2 burkar spanska oliver (svarta kärnfria och gröna med pimiento)
 • 1 burk gröna minioliver från Grekland
 • 2 burkar italiensk tapenad (svart och grön)
 • 1 burk Kalamataoliver i olivolja
 • 1 burk Fasolada – stora vita bönor i tomatsås
 • 1 flaska grekisk balsamvinäger från Kalamata
 • 1 tetra Granatäpple-juicedryck
 • 1 burk chilimarinerade vitlöksklyftor
 • 1 burk grekisk senap från Kalamata (med extra virgin olivolja)
 • 1 kokbok “Maros Kök – grekisk mat, ett sätt att leva”

För att vara med och tävla om dagens pris vill vi att ni svarar på följande frågor:

 1. Vilket år grundades Fontana?
 2. Om du fick gästblogga hos oss, vad skulle ditt inlägg handla om?

Det finstilta:
Ni måste svara på de ovanstående frågorna i kommentarsfältet senast idag (måndag den 20/10 2008) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland de som har svarat dras en vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.

Stort tack till Fontana för dagens vinst!

 1. Lisbeth Sääw-Danielsson

  Fontana grundades 1978.
  Om jag skulle skriva ett blogginlägg skulle det handla om min matvardag. Eftersom jag är gift med en jägare så är frysarna fyllda med kött från vilt. Det präglar våran mat både på vardagar och till fest.

 2. Anna

  Fontana grundades 1978!
  Om jag skulle gästmatblogga hos er skulle jag nog skiva ngt om smörgåsar, på hur extremt många olika saker man kan variera dig så att de både funkar som frukost, lunch och nattamat och ge lite recept på några av mina favoritsmörgåsar! 🙂

  Stort grattis på 4-årsdagen förresten 🙂

 3. Tina

  Fontana grundades 1978 av Frixos Papadopoulous.
  Mitt blogginlägg skulle handla om en rikitgt mysig restaurang i London som heter Patara. Där serveras fantastiska thai-rätter i en härlig miljö. Jag hamnade där av en slump men kommer absolut att besöka den igen om jag får tillfälle.
  Hälsningar och grattis från Tina

 4. Johan Olsson

  1. 1978
  2. “En ungkarls matvåndor” – hur är det att vara singelkille i ett samhälle där frysdiskens innehåll och rabattkupongerna är anpassat för familjer.

 5. tina

  1. Fontana grundades 1978 2. Finsk mat, vad som återfinns på julbordet kanske.

 6. P

  Fontana grundades som sagt 1978.

  Jag skulle skriva om mexikansk matkultur eftersom jag har tillbringat ett drygt år där. Det skulle innebära allt från tequila och tacos till härliga mexikanska äggfrukostar.

 7. maria sundkvist

  Fontana grundades 1978, jag skulle blogga om billig studentmat 😉

 8. Anna L

  Hej och GRATTIS på födelsedagen! Fontana grundades 1978 och jag skulle gästblogga om bröd. Min stora passion är att baka matbröd så det skulle jag gärna skriva om.

 9. Rebecca

  1. År 1978
  2. Jag skulle gästblogga om min passion för brödbakning, att jag ser det som en konst och ett hantverk. Jag skulle försöka sprida bakkunskap, och nyttiga spännande recept.

 10. Amanda i Ghettot

  Fontana grundades 1978.

  Om jag fick gästblogga så skulle jag skriva om vad man kan trolla fram för middagsmat när man har NOLL tid och inspiration!

 11. Ulla

  1. 1978
  2. Jag tänkte också skriva att jag skulle skriva om bröd (jag bakar supergott surdegsbröd), men nu ser jag att det verkar vara väldigt populärt. Så jag säger svamprecept istället. Plockade 4 kg (!) svamp igår. Blek taggsvamp, trattkantareller och gula kantareller. MUMS!

 12. Filippa

  Grattis på födelsedagen, tjejer !
  1. 1978
  2. Jag skulle skriva om experimentlusta, bortglömd entusiasm och närproducerat.

 13. Helena

  1. 1978
  2. Jag skulle blogga om glass….:wink: min stora styrka här i livet, jag är bra både på mängd och kvalitet….:lol:

 14. Härligheter enligt Erika

  Grattis!!!
  1. 1978.
  2. Jag skulle skriva om skaparglädje i köket. Hur man förvandlar enkel mat till festmat med enkla medel… 😉 Trixet avslöjas i inlägget!

 15. ÅsaGåsa

  Fontana grundades 1978.
  Jag skulle skriva om vardagsmat. Snabb, billig, enkel och med bra råvaror, kanske med vilt i eftersom frysboxen är fylld med älgkött.

 16. Lisa

  Passar på att lämna en premiärkommentar på er födelsedag! Grattis! Och tack för er inspirerande blogg!
  Fontana grundades 1978. Om jag skulle gästblogga skulle jag skriva om hur härligt det är att dela PASSIONEN för mat med likasinnade!

 17. Emma

  År 1978, jag skulle blogga om olika sätt att använda älgkött i matlagningen.

 18. Caroline

  1. 1978
  2. Om jag skulle skriva det denna tid på året så skulle det nog handla om engelsk julmat och vackra bordsdukningar.

 19. Max

  Nämen, titta. Bilden blev ju helt okej.

  Stort grattis till Ragazze-tjejerna.

 20. Ellinor

  Fontana grundades 1978!

  Jag skulle blogga om veckomatsedelns fördelar för en bra matvecka – det pratar jag ju alltid om när det pratas mat bland vänner och bekanta!:roll::mrgreen:

 21. Lars Hultman

  Fontana grundades 1978
  Min gästblogg skulle handla om hur jag lär mina barn att äta och verkligen älska svensk husmanskost. Eftersom det har varit för lite av den vara i detta hemmet så har jag gjort en helomvändning. Men förvånansvärt gott resultat.

 22. Maria L

  Fontana Grundades 1978!

  Om jag skulle gästblogg så skulle mitt inlägg handla om mitt besök på den kommande besöket på det goda köket!!

  Härlig sida med mycket härliga recept! 😀
  Kram på er!

 23. jenny

  1. 1978
  2. Jag skulle blogga om min vardag, vad jag lagar för mat och vad jag gillar. Och hur man balanserar ett stort matintresse och vill göra superroliga avancerade rätter när kompisarna kommer över en tisdag på middag, men det skulle verka konstigt att ha gjort sprängd anka. Men, man vill inte vara svensson-tråkig. Vad lagar man då!?! 💡

 24. Anna

  1.1978
  2. Jag skulle gästblogga om min kommande resa till Milano i början av november som ( som alla andra resor) antagligen kommer att ha maten i fokus.

  Grattis!!!:smile:

 25. Anna

  1) 1978
  2) Jag skulle blogga om ett kärt arvegods: en gammal kokbok “Prinsessornas kokbok” från 30-talet. Det är en underbar, tjock kokbok som berättar en hel del om tidsandan då! Alla recept är gjorda för vedspis, och allt är skrivet för “husmodern” som tar tillvara på allt! Många recept är väldigt avancerade och tidskrävande, och väldigt vackra. Jag skulle välja ett par recept, provlaga och visa kokboken i bild och det färdiga resultatet. Intressant även för den historieintresserade, och den moderna kocken!

 26. Ulrika

  Hej!
  1. Fontana grundades 1978
  2. Jag skulle gästblogga om medelhavsmat till vardags

  Hälsningar Ulrika

 27. Elisabeth

  1) 1978 grundades Fontana
  2) Jag skulle blogga om något säsongsbetonat: en halloween-fest för vuxna. Halloweenfest för barn finns ju många recept om, t.ex. “skräck-gröna marshmallowsspöken.” Men vad bjuder man vuxna på? Jag skulle lägga ut recept och bilder från min egen Halloweenfest för vuxna, det blir bl.a. krämig pumpapaj och lekfulla tilltugg med “vuxen” smak.

 28. daniel

  1) 1978
  2) Jag skulle blogga om min tid som ultra-fattig student, och vilka kulinariska läckerheter man kunde sväng ihop då på 5 kronor i budget/dag. Det är en inspiration för andra, idag äter jag mycket dyrare men inte fullt så nyttigt och gott som då…! En tankeställare minst sagt. =)

 29. Mini

  1. 1978
  2. Jag skulle blogga om att vara matallergiker. Att alltid behöva fråga vad maten innehåller och en hur fel det kan gå när folk inte tror att man är så allergisk.

 30. Mela

  Grattis!

  1. 1978
  2. Eftersom jag är nutritionist så skulle jag skriva om kombinationen näring och njutning – hur man kan göra näringsriktigmat fantastiskt god!

 31. Sanna

  1: 1978
  2: Haha ja vad ska man dra till med här då efter alla andras fina svar. Jo jag kanske skulle hitta massa sjuka men bra tips och trix i köket som underlättar eller kanske bara helt enkelt är sjukt roliga!

 32. Marit LE

  1. Fontana grundades 1978.
  Min blogg skulle givetvis handla om det grekiska köket! Tycker att grekisk mat hamnat lite i skymundan, och det är synd. Underbart god, rolig att laga (och äta!). Försöker laga mina grekiska rätter så ekologiskt som möjligt så jag vill nog slå ett slag för den saken också!

 33. Elisabet

  Året är 1978.
  Min gästblogg skulle handla om: Varje lördag ( nästan!) är min och sambons speciella dag då vi lagar god o härlig mat. Vilken avnjuts tillsammans med välsmakande dryck o stämningsfull miljö .Jag skulle bjuda in er alla att delta lite i smyg!!!

 34. Pethra

  Fontana grundades år 1978.

  Om jag fick gästblogga så skulle jag sväva iväg i mina matdrömmar och plita ner vackra små ord om konsten och vikten av att njuta. I alldeles för många familjer (tyvärr inklusive vår egen allt för ofta) handlar mat enbart om stress och måstehinnafåimigbraochnyttiglagadmatmendetgårjuinte. Mat ska vara njutbart. Det ska vara kärlek, gemenskap, glädje, matlust, skratt. Det måste finnas tid att få smaka på smakerna och låta stressen och kraven försvinna för en stund.

 35. donnasandra

  1. 1978 grundades Fontana. 2. Mitt inlägg skulle absolut handla om vegetarisk mat och jag skulle nog kunna tipsa om min smarriga vegetariska smörgåstårta. Bara att lägga till rökt skinka för de som vill ha kött i sin.

 36. Inger

  1. Fontana grundades 1978.
  2. Jag skulle blogga om lergrytan, en bortglömd pryl! Jag har sökt efter information på nätet och provlagat åtskilliga mer eler mindre goda maträtter. Den är ju jättebra! Lägg i alla ingredienser sätt in i kall ugn och 1,5 timmar senare har man en komplett måltid för fyra personer.

 37. Karin

  Fontana grundades 1978. Jag skulle definitivt gästblogga om fikat, den bästa umgängesformen i världen. Är fanatisk fikabesökare, älskar att baka och äta kakor, rulltårtor, mjuka kakor, hembakt bröd.

 38. Mi

  1. 1978
  2. Glutenfri mat-det är inte så svårt som många tror! 🙂

 39. Louise

  1. 1978 grundades Fontana.
  2. Jag skulle blogga om afrikansk mat för det hittar jag inte så mycket om bland era inlägg. Skulle berätta lite om det östafrikanska köket (som tyvärr får oförtjänt tråk-rykte ganska ofta) och dela med mig några av mina favoriter – maharagwe wa nazi (bönor i kokos och kardemumma), mandazi (frukostbakverk) och kanske kichumbari (syrlig sallad) eller mataha (ett slags mos med bland annat potatis, majs och ärtor i.)

 40. Ulrika

  1. 1978
  2. Jag skulle vilja blogga om olika maträtter från Öland – Solen och vindarnas ö !! 😆

 41. Vicktoria Ågren

  1978 Grundades Fontana.
  Jag skulle skriva om betydelsen att skämma bort oss själva. Varför ska fina uppläggningar och fin mat ätas så sällan? Ta med lyxen in i vardagen!

  Jag är en tjej påp 25 år o min blogg handlar om vardagslyx och hälsa. Njutning för både kropp och själ. Utbildad kostrådgivare (och inbiten hälsofreak) men anser att det är nyttigt för själen att få den där lilla hembakade chokladkladdis-muffinsen toppad med Valrhona chocklad liksom färska råvaror och grönsaker i en för övrigt bra “blodsockerstabil” kost =)

  Härlig blogg ni har tjejer och underbart att ni har den tillsammans.
  Det här är mitt första besök och ni kan räkna med att jag kommer tillbaka!

 42. Malin

  1. Fontana grundades 1978
  2. Mitt gästbloggande skulle definitivt handla om mat och kärlek. En härlig måltid tycker jag ska delas med någon man tycker om, inspirera till härliga samtal och bidra till nya möten med människor.

 43. Julia

  1. 1978 grundades Fontana.
  2. Jag skulle om jag fick gästblogga skriva om hur man kan äta god, lyxig och varierad mat fastän att man inte har så mycket pengar. Jag är själv student vars intresse för mat är stort, vet att det finns mer möjligheter än nudlar. Mat smakar inte bra för det kostar mycket utan för det lagts ner kärlek när den gjordes!

 44. Mysan

  1. 1978
  2. Jag skulle gästblogga om min andra stora passion i köket, nämligen att tillverka egna hud- och hårvårdsprodukter. Det krävs inte särskilt mycket specialkunskaper eller -redskap för att koka ihop sina egna produkter. Och precis som i matlagning handlar det om att hitta rätt konsistens, smak och doft på sina anrättningar. 🙂

 45. Mysan

  1. 1978
  2. Jag skulle gästblogga om min andra stora passion i köket, nämligen att tillverka egna hud- och hårvårdsprodukter. Det krävs inte särskilt mycket specialkunskaper eller -redskap för att koka ihop sina egna produkter. Och precis som i matlagning handlar det om att hitta rätt konsistens, smak och doft på sina anrättningar.

  Grattis på 4-årsdagen och all lycka i framtiden! Jag hoppas att jag i fortsättningen kan mejla er med mina frågor – gällande allt från frukost i Stockholm i gryningen till hur jag ska översätta era svenska recept till mina finska förhållanden – Tack för all hjälp hittills! 😀

 46. Översättarhelena

  1. 1978
  2. Varför inte om mitt specialintresse när det gäller matlagning: att köpa konstiga ingredienser i mystiska affärer. Själva tillagningen får någon annan gärna sköta.

 47. Fröken Dill

  Kul och grattis!!!

  1. 1978
  2. Jag skulle gästblogga om våndan av att försöka fota mat, t ex för en matblogg.

 48. Emelie

  1. 1978
  2. Det beror lite på när jag skulle skriva blogginlägget, men om det var inom en nära framtiden skulle jag ge tips på en romantisk, god och inte alltför komplicerad eller dyr fredagsmiddag med tillhörande vin

 49. Örjan

  Utan att ha läst tidigare kommentarer.
  Tror 1998 (10-årsjubileum)
  Meny
  Svenska svampar (frysta och torkade)
  Tillagade med råvaror från vinnarkorgen

 50. Ylva

  Grattis till er!
  1 Fontana grundades 1978.
  2 Min gästblogg skulle handla om konsten att få de mat Ointresserade personerna att upptäcka matens tjusning och byta sin negativa attityd till (viss) mat mot en mer öppen inställning.

 51. Nikolina

  1. 1978
  2. Jag skulle passa på att gästblogga nästa gång jag åker till Nicaragua. Dels om den underbara mat min svärmor bjuder på och dels om de läckerheterna man finner ute på lokal.

 52. Örjan

  OK jag inser att 1978 gäller.
  Men fortfarande
  Karl Johan, svart trumpetsvamp mm infryst eller torkat, går underbart att kombinera med grekiska specialiteter.

 53. Oskar

  Herregud tjejer vilken uppslutning! Tror ni kan förlita er till gästbloggare fram till slutet av 2011 nu. Många spännande idéer dessutom!

 54. Loppan Li

  1. Fontana grundades 1978
  2. Det skulle nog bli ett inlägg om härlig Thaimat som jag hoppas få äta mycket av nu på semestern…

 55. Brittan

  Grattis till Er alla tre – Ni har en fantastiskt härlig matblogg! Jag tipsar alltid mina vänner om den!

  1. 1978
  2. Soppor! Varmt, värmande, vegetariskt!

 56. Isabell

  1. 1978
  2. Jag skulle blogga om historisk mat och teater. Det finns så mycket spännande kopplingar mellan mat och konst. Jag skulle ta upp mat från stora dramer och bjuda på några medletidrecept. Nåt som man i dessa tider av tillsatser och låtsasmat kan ha stor glädje att att gå tillbaka till nån gång ibland och påminnas av hur mat egentligen smakar!
  Grattis till jubileeet!

 57. jenny

  1. 1978
  2. Skulle avslöja receptet på antingen min supergoda glass eller kanelsmoothie! 😀

 58. Rickard

  Fontana grundades 1978. Jag har lovat en god vän att laga mat på hans födelsedagskalas. Mitt gästinlägg på bloggen skulle handla om valet av meny, vägen fram till festen och förhoppningsvis det lyckade resultatet.

 59. Ellen

  Grattis Ragazze!

  På 1 svarar jag 1978.
  På 2 svarar jag att jag skulle berätta om mitt sommarjobb: en ung (född 1987) novis och amatör till kock jobbade i köket på ett äldreboende och hade ensamt ansvar för alla veckans måltider för drygt 20 personer. En mycket intressant och lärorik upplevelse som bland annat innebar att jag fick skapa mig en egen arbetsrutin, samtidigt som jag upptäckte en massa -för mig nya- svenska husmansrätter.

 60. Eva

  Ett stort grattis!!!!
  På nr 1 svarar jag 1978 och på nr 2 svarar jag om skolmaten.
  Skolmaten har blivit ett hett ämne vid mitt matbord just nu. Det beror inte på
  att det är aktuellt i media utan vad gör jag när ens 11-åriga dotter har varit i skolan i nästan 7 timmar och har endast ätit ett knäckebröd under hela dagen.
  Med den fantastiska kunskap vi har om mat i detta land varför kan vi inte servera våra barn (och även våra äldre) hygglig mat.

 61. Ninastina

  Grattis till de 4 åren, o ser fram mot de kommande (Första besöket här)

  1. 1978.
  2. Skulle skriva om konsten att grilla kött, på det sätt som jag lärt mej i nötköttets förlovade hemland, Argentina.

 62. e

  1. 1978
  2. Jag skulle blogga om belgisk öl. Troligen i kombination med lite choklad.

 63. Gunnel

  Fontana grundades 1978 och jag skulle blogga om småkakor. Finns det något bättre än ett kafferep med sju sorters kakor?

 64. Lisa

  Grattis!!

  Svar 1: 1978
  Svar 2: Jag skulle matblogga om min fantastiska sambos mat, mat till småbarn (hur man kan överleva utan att äta burkmat och välling) :roll:, bakning och kanske även bidra med Teneriffas godaste kaffedrinkrecept 😉
  Varma hälsningar

 65. Martina

  Fontana grundades 1978!

  Jag skulle blogga om livsnjutning – framför allt mat! Anser att mat är ett av livets stora glädjeämnen och jag skulle gärna dela med mig av mina upplevelser och min värld.

  Vad vore livet utan härliga fikastunder och smarriga middagar?

  /M

 66. Rasmus

  1. År 1978
  2. Jag skulle skriva om hur roligt det är att totalt strunta i recept och i stället improvisera fram maträtter och låta impulser och infall styra ingrediensvalen. Så lagar jag ofta mat och det brukar alltid bli riktigt gott!

 67. Sara

  1
  Fontana grundades 1978 (har jag läst mig till av föregående inlägg :mrgreen: )

  2
  Jag skulle fokusera på ett härligt inspirerande fotoinlägg då jag är mycket intresserad av estetiken kring matlagning. Eftersom jag fotar och illustrerar skulle jag försöka bildsätta lite av mina och andras påhitt och idéer med förhoppning att sprida skaparlust kring lagandet, förpackandet, dukningen och upplägget kring såväl mat som kakor, tårtor och småplock. Jag tycker så mycket om er blogg men kan ibland sakna just den visuella delen som verkligen kan ge inspirationen en ordentlig skjuts, för att inte tala om spottkörtlarna!

  Mvh Sara

 68. Hasse

  1. 1978
  2. Svensk Husmanskost, varför krångla till det när det enkla, traditionella är så underbart…..

 69. Maria

  Tack till alla som tävlat, en vinnare kommer att presenteras inom kort! 😀

 70. Första vinnaren korad » Tre tjejer i köket

  […] var många som var med och tävlade om den fina korgen från Fontana! Svar på fråga 1 var såklart att Fontana grundades 1978, dessutom hade ni en väldig massa […]