Kickis födelsedagstårta

Jag har ganska dålig fantasi när det gäller att göra tårtor men det här blev bra på temat jordgubbar/körsbär/banan och choklad. Tårtan var delvis ett moment att sysselsätta tvååringen med när hon var hemma från förskolan och hon var högst koncentrerad när vi bredde tårtfyllning på tårtbottnarna och blingade på med strössel.

Använd tre tårtbottnar och bred en kräm på vardera botten. Därefter kan tårtan gärna stå till sig (gärna ett par timmar eller över natten) till dess att den ska serveras – och först då brer du grädde ovanpå och garnerar den. Vi siktar härmed på att dottern blir Årets Konditor 2022!

Tårtfyllning nummer ett:
2 dl vaniljsås
2 msk Valhorna kakaopulver
1 en mosad banan

Tårtfyllning nummer två:
0,5 dl körsbärssylt
2 dl vispad vispgrädde

Garnering:
1 paket Noblesse choklad på sidorna
3 dl vispgrädde
färska jordgubbar
ev strössel (inte alls nödvändigt, men väldigt roligt när man är 2 år)

9 kommentarer

 1. Helena

  Vad är det för kaffekoppar i bakgrunden? Och ja, tårtan ser fin ut förstås! 😛

 2. Elin

  Det är en diskret outning av våra nya kaffekoppar. De heter Blå Aster och kommer från Gustavsberg 🙂

 3. Daniel

  Jag måste börja med att säga charmig tårta. Men jag kan inte hålla mig för skratt när Helena börjar snacka om vilka koppar det är i bakrunden 🙂 Hallå Helena tårtan då 😉 Ha det bra alla tre mvh Daniel

 4. Elin

  Jamen visst är hon hopplös! Jag tycker ju att vår tvååring har gjort en fantastiskt jobb med tårtan och hon ser bara (eller ja nästan då…) kaffekoppen! Till saken hör att Helena är Gudmor åt ovannämnda unge – och hon dricker inte ens kaffe! 😉

 5. yllet

  Tårtan ser fantastisk ut!! Hälsa 2-åringen att hon är välkommen anytime!! 🙂 Såklart ska en riktig tårta strösslas!!
  Jättefint porslin! Jag gillade tårtfatet!!

 6. Helena

  Haha…. Till mitt försvar måste jag säga att jag inte är särskilt förtjust i tårtor. Jag är däremot fixerad vid fina kaffe- och tekoppar. 🙄 Tårtor som gudbarnet har gjort hade jag dock inte kunnat tacka nej till. Så klart! 😛

 7. Anna

  Åh, så enkel och fin!

  Jag är lite nyfiken på tårtfatet, var kommer det ifrån?

 8. Elin

  Anna, det kommer för Indiska. Tror det kostade 149:- vilket var långt billigare än alla andra tårtfat när jag scannade av de vanliga butikerna!

 9. elina

  Snygg tårta. Den ska jag ha på min födelsedag. 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.