Grilltillbehör

När vi var hos mina föräldrar i Karlskrona förra veckan var det soligt, varmt och semesteravslappnat. Grillandet på kvällarna var definitivt en av de viktigaste aktiviteterna eftersom Magnus och jag inte har någon trädgård med grillmöjligheter hemma i Stockholm. Att myggen åt upp oss fick vi helt enkelt stå ut med.

Grillandet var inte särskilt avancerat; vi höll oss till chorizo, grönsaker, laxkotletter och kycklingfiléer. Enkelt och fantastiskt gott.

Till chorizon och grönsakerna gjorde jag en sallad med nektariner och fetaost. Jag gillar den söta och salta kombinationen. Mamma introducerade Fontanas ekafatslagrade fetaost och nu kommer jag aldrig någonsin att köp någon annan sort. En tuffing med den perfekta konsistensen och smaken.

Sallad med nektariner och fetaost

Lägg machésallad på ett fat, lägg på nektarinklyftor och fetaost och ringla över lite olivolja. Toppa med svartpeppar från kvarn.

Grillat

I den ganska nyöppnade City Grossbutiken i Karlskrona hittade mamma och jag färska laxkotletter. Jag marinerade dem i olja, chili, lime och gräslök innan grillning. Till laxen serverade jag en sallad med sockerärtor, rädisor, finstrimlad fänkål, blandsallad och mycket dill.

Sallad med sockerärtor, rädisor, fänkål och dill

Lättkokt potatis grillades så att den fick lite färg. Resultatet blev en smarrig potatis som smakade lite “bakad”. Passade bra till laxen och kan även sättas på ett grillspett (viktigt att potatisen förkokas, annars tar det väldigt lång tid för den att bli genomstekt).

Grillade potatisar

14 kommentarer

 1. Catty

  machésallad är det enda vi använder där hemma. en favorit!

 2. Erika

  Åh vad allt se gott ut. Ni (alla 3) knäpper så snygga och bra bilder! Det är en fröjd att se och läsa.

 3. Karin W

  Åh vad gott det ser ut, jag har inte smakat den där fetaosten än!
  Fänkål är jag dålig på att använda färsk fast jag gillar den (i små doser) men i kombo med frukt så måste det bli gott!

 4. Spicynamnam.com

  Bon apetit! Ser grymt gott ut.

 5. Annica

  Visst är den ekfatslagrade fetan fantastisk! Jag vill inte heller ha någon annan nu. Det ser jättegott ut med nektariner till, det ska jag definitivt testa.

 6. Camilla

  Halloj!
  Är själv från Blekinge…var tvungen att kolla in vad ni “kokar” ihop!
  Kram C

 7. Elin

  Jättefina bilder! jag har hört så mycket bra om den där ekfatslagrade fetaosten nu så jag får väl prova den jag också…

 8. Lennart

  Kan bara hålla med, det finns ingen bättre Fetaost.

 9. Mian

  Fräscha bilder!
  Åh så gott det ser ut!

 10. Fridas Kök

  Det såg mycket gott ut! Den fetaosten har jag inte provat, men man borde kanske testa om den nu är så god. 😉

 11. Oskar

  Men vad är nu detta? Har du gått en kurs i matfotografering, Helena?? Vilka bilder! Mums!

 12. Max

  Oskar, oskar… oskar… Såg du!? Där uppe i texten! YES!

 13. Potatissallad – sommarens bästa tillbehör » Tre tjejer i köket

  […] tilltag, för salladen fick en helt annan och mycket god karaktär. Lite som förra sommarens lättkokta och sedan grillade potatis som jag tyckte var en […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.