I semestertider

Till skillnad från Elin lagar jag inte alls mycket mat under semestern. Särskilt inte nu när det har blivit varmt och det är näst intill olidligt varmt i köket. Vi lever på sallader med pasta eller quinoa och en massa frukt och bär.

Till salladerna är det grillade brödet med olivolja, flingsalt och vitlök en favorit. Allt vitt bröd passar bra. Ibland går det att “fynda” italienskt bröd för en knapp tia i vår mataffär och då gäller det att passa på. Skiva och frys brödet och ta sedan upp så många skivor du behöver. Stek eller grilla brödet i olivolja, ha på rikligt med flingsalt och toppa med vitlök. Brödet passar till allt och är svårt beroendeframkallande.

Grillad macka

Grillad sparris är gott att ha i en sallad. Ett par minuter i grillpanna (eller på grill förstås!), lite olja, salt och svartpeppar och du höjer din sallad ett par snäpp. Den grillade sparrisen är även god som enkel förrätt.

Sallad med grillad sparris och räkor

På eftermiddagarna när jag landar i boet efter att ha suttit ute eller promenerat längs med vattnet, smakar jordgubbar och vattenmelon väldigt bra. Ofta gör jag en smoothie på lättyoghurt, hallon och lite fruktsocker – snabbt och gott mellanmål i värmen.

Jordgubbar och melon

En kommentar

  1. Charlotte

    När du grillar din sparris – har du testat att låta en zucchini skivad på längden följa med? Gul eller grön spelar ingen roll, men den gula blir vacker till den gröna sparrisen tycker jag. Toppenlyxigt att pryda salladen med!!! (min favvo är ruccola, rödlök, tomat, grillade grönsaker som sparris, zucchini och portabello svamp – och slutligen balsamicodessing och färsk basilika…) Och lite grillad halloumi eller tonfisk eller kyckling…. mmmm!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.