Kesoröra med basilika och parmesan

Den här röran har blivit en del av den dagliga kostcirkeln här hemma. Återfinns på frukostmackan, i lunchpastan, bland småplockpå picnic mm. Skinkan fanns på Citygross, har tyvärr glömt vilken leverantör den kommer ifrån men det är en ganska salt variant. Ciabattabrödet har jag inte orka baka själv. Det fick rosta lite snabbt i ugnen innan servering.

Kesoröra med basilika och parmesan

 • 500 gram keso
 • finklippta basilikablad
 • ett par centimeter finriven parmesanost
 • 1-2 pressade vitlöksklyftor
 • smaka av med flingsalt och svartpeppar

8 kommentarer

 1. Sara

  Oj! Det här måste jag testa omedelbart! Hittade er när jag sökte på ugnspannkaka?! :mrgreen: Härlig sida, själv har jag bara börjat med matbloggandet.

 2. lisa

  Vilka fina bilder! Ny kamera? Åh, vad jag blir sugen på prosciutto men jag är långt bortom ära, redlighet och sådan lyx!

 3. Elin

  Åh tack! ja det är en ny kamera här hemma sedan i våras någon gång. Jag tror en av fördelarna är att det är lättare att komma “närmre” maten nu. Sedan är årstiden till sin fördel då köksfönstret inte bjuder på så mycket soljus och nu när jag är hemma så hinner jag ibland ut och fotografera maten i dagsljuset. Det blir nog annorlunda sedan när jag är tillbaka på jobbet sen igen..

 4. Frida

  Heter leverantören på skinkan möjligtvis Grilstad? Köper nämligen en sorts lufttorkad skinka just på city gross

 5. Elin

  hm, ja jag minns inte riktigt. i butiken vid Brommaplan sa ligger den mittimellan fiskdisken och kottdisken efter vaggen 😉

 6. Kesoröra med räkor » Tre tjejer i köket

  […] kesoröror: Keso med parmesan och basilika Helenas oströra Kesoröra med avokado. kräftstjärtar och lime Oskars fetaostsås till […]

 7. Helenas majsdip med lime » Tre tjejer i köket

  […] Kesoröra med parmesan och basilika […]

 8. Kesoplättar med parmesan och basilika » Tre tjejer i köket

  […] dagar jag äter lunch hemma så har det här snabbt blivit en favorit.  Keso i kombo med parmesan och basilika är jag ganska svag för. En fin sak med dessa matiga plättar är att barnen gillar dem och jag tänker att de passar fint […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.