Cappuccino cheesecake

Det här är en cheesecake med kaffesmak som jag kan rekommendera. Receptet är enkelt. Det är en kakbotten som ska vara en stund i ugnen och sedan när fyllningen är på efteråt ska den endast stå kallt i kylskåpet. Smakmässigt är den så god att jag faktiskt skulle våga bjuda Daniel på den. Jag förvandlades till en dryg och självgod sambo här i helgen som inte kunde sluta prata om hur bra den blev. Receptet är kopierat rakt upp och ner från Allt om mat så jag länkar helt enkelt till receptet här.

Förresten! Har någon av er ett bra recept på en kakbotten som motsvarar nersmulade digestivekex med smält smör? Det känns som om det borde gå att göra minst lika bra med mjöl, socker och smör på ett ungefär?

8 kommentarer

 1. karin

  Den här är till och med ett strå vassare! trots titeln på inlägget

 2. Erika

  PERFEKT!!! Denna ska jag göra i helgen! Så blir det äggulor kvar till Tobleroneparfaiten (också från Allt om mat). Det blir ofta äggvitor över hos oss…:oops:

  Digestivekex som är så gott! Och enkelt att smula och göra “deg” på. Jag fortsätter använda den när tillfälle ges. 😀

 3. Daniel

  Klart ni skulle kunna bjuda mig på den , den ser så himla god ut också. Nu blir jag sugen jag som inte hunnit äta frukost än. Må så gott mvh Daniel

 4. nat

  En supergod tartbotten till cheesecakes ar efter digestive-principen, men byt dem mot smulade amarettikakor – mums!

 5. Mikaela

  Åh, jag blev helt kär i denna! Den ser ju supergod ut!

 6. Linda

  Åh mums! Det där måste jag bara prova på här framöver 😀

 7. pia.b

  smaskigt recept! angående kakbotten måste botten till ananaspaj funka.
  150g smör
  3 dl mjöl
  1 dl socker
  1 tsk bakpulver blanda ihop med fingrarna, behövs ej förgräddas.

 8. Elin

  Låter som en bra idé, kanske att farinsocker gör det ännu mer likt digestivekex?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.