Efterlysning: indiska alt vegetariska restauranger i Stockholm

Susanna i USA mailar och vill ha hjälp:

Hejsan. Jag behöver er hjälp. Vänner till oss (indier som bor i USA) ska turista i Stockholm i slutet av Maj. Kan ni rekommendera en eller några bra indiska eller vegatariska restauranger?? Tack!

När vi bodde inne i stan så åt vi ofta på Agra Tandoori på Kungsholmen annars så är jag inte så update med någon bra indisk restaurang. Gällande vegetariska förslag så var jag nyligen på Örtagården och åt en väldigt prisvärd lunchbuffé och deras läge är ju dessutom fördelaktigt för turister då det ligger ovanpå saluhallen vid Östermalmstorg.

Har ni några tips att förmedla till Susanna?

21 kommentarer

 1. anna

  Åt på Indira på Bondegatan på söder i lördags. Gott och billigt! 🙂

 2. Max

  Chutney på Katarina Bangata gör smarrig vegomat. Portionerna är dessutom gigantiska.

 3. Johanna

  Hermans på fjällgatan. Fin utsikt över Stockholms inlopp och god vegetarisk lunchbuffé.

 4. Mats

  Shanti på söder är den överlägset bästa indiern jag stött på i stan.
  http://www.shanti.se/

  /M

 5. Susanna B.

  Tack för alla tips. Jag hade aldrig kunnat få ihop en bra restaurang lista utan all hjälp. Tack Tre Tjejer, ni är bäst!

 6. henrik

  Shanti, som Mats nämner ovan, är mycket bra. Så även Indian Curry House på Scheelegatan (Palak Ponir to die for) och India Lord på Hantverkargatan uppe vid hpl Polhemsgatan duger i krig.

 7. Marie

  Dado på Tavastgatan har grymt god mat, även om jag kan tänka mig att den är väl nytänkande och svensk? Men rena goda smaker och inte så mycket av det flottiga man ibland får för mycket av när man äter indiskt.

 8. Susanna B.

  Tack för alla förslag!! Nu börjar jag bli hungrig…:smile:

 9. Sandra

  Jag tycker att hurrycurry har riktigt fräsch indisk lunchmat iallafall. Det kanske är ett lite tråkigt förslag, men himla gott var det iallafall 😀

 10. alexander

  Låter lite konstigt att bjuda indier på indisk restaurang. 😆
  Omjag åkte med min famil till kina skulle det ju vara lite trist att gå på svensk restaurang…

  Bara en liten tanke 😕

 11. Petra

  Hermans Restaurang & trädgårdscafé på Fjällgatan med Sthlms bästa utsikt.

  Min indiska kollega rekommenderar Happy India på Mariatorget.

  Jag kan varmt rekommendera Mukut på Ynglingagatan…

 12. ninni

  Lao Wai på Luntmakargatan är superbra: http://www.laowai.se/

 13. Martha

  Little New India på TImmermansgatan är inte fy skam dom heller. Det säger jag som van Indienresenär, maten är jättegod där. Och trevlig service minsann 😀

 14. Susanna B.

  Alexander. Jag vet vad du menar med att bjuda indier på indisk restaurang. Men, eftersom dem är vegetarianer och ganska traditions-bundna vill jag ge dem en lista på “säker” mat. Men, visst rekommenderar jag gärna de svenska vegetariska alternativen som nämns ovan. Tack alla!!

 15. Eva

  Martins Gröna, Regeringsgatan 91, bara öppet för lunch. Har alltid 2 rätter varav den är vegansk. Man får hälften av varje om man inte kan bestämma sig.

 16. Sandra

  Legumes, vegetariskt matcafé, på Hornsgatan nära Mariahallen och Seymus mellan Zinkensdamm och Hornstull en tvärgata upp från Hornsgatan har båda två jättehärliga vegetariska bufféer med en massa olika varma och kalla rätter.

 17. Spicia

  eller så kan du beställa gratis kryddor på http://www.spicia.com

 18. Yvonne

  Seymus ligger på Varvsgata allt är ekologiskt och han själv väldigt inspirerande. Det finns en indiskrestaurang på brännkyrkagatan som är lite flådigare i stil än många andra indier, kan vara trevligt.

 19. Max

  Min favoritindier heter Samrat of India och ligger på Katarina Bangata. http://www.samrat.se/ Enligt aftonbladet bara 3 plus, men jag hoppas det är pga den sunkiga inredningen. Maten är super.

 20. maria

  Chutney men den var redan tipsad om, jag åt grymt god vegmat där förra veckan, det lär bli fler besök nästan gång jag åker till huvudstaden…

 21. Kerstin i Uppsala

  Det finns en relativt nyutkommen bok, som heter “Vego på stan” av Lisa Gålmark och Cosmin Irina. Det är en utförlig vegetarisk guide om veg. matställen i Sthlm!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.