Kycklingfiléer + creme fraiche med karljohan, citron och timjan

För ett tag sedan gjorde jag en okomplicerad men väldigt god rätt med Arlas nya creme fraiche med karljohan, citron och timjan. Jag är lite svårflirtad när det gäller smaksatt creme fraiche, men den här är en riktig höjdare. Smakerna är tydliga och äkta och den passar bra som kall sås eller som ensamt tillbehör till pasta som Elin bloggade om redan för en månad sedan.

Jag fräste kycklingfiléer i bitar, tillsatte tärnad squash och purjo och hällde över en burk smaksatt creme fraiche och en liten skvätt vatten. Jag lade i en liten tufs färsk timjan och lät det puttra en stund. På slutet tillsatte jag en näve brytbönor och kryddade med lite salt och svartpeppar från kvarn. Kycklingen serverades tillsammans med ugnsrostade morötter och potatis och en grönsallad.

Kycklingfiléer med smaksatt creme fraiche och grönsaker

11 kommentarer

 1. catty

  det ser himlans smaskigt ut 🙂 tål att testas 🙂

 2. Krister Holmér

  Oh yes Oh Yes
  I love creme fraiche!!!

  Hehe… En liten dikt till er….. Mina stora passioner: mat och poesi

  Oh yes oh yes
  Don’t make a mess! 👿

 3. Åsa

  Den här ska jag testa, ser underbart ut!

 4. Maja

  Gud så gott det ser ut!

 5. Therese

  Hemma hos oss har vi testat denna härliga CF tillsammans med renskav. Det var en riktig hit! Mmmmm…

 6. Sara

  Det såg fantastiskt gott ut! Jag tycker smaksatt creme fraiche är toppenbra, funkar till det mesta faktiskt =) och så smidigt…

 7. Joakim

  Mums det ska jag prova i helgen.

 8. Emma

  Hej, hej! Det låter finfint! Jag måste bara tipsa om en annan god crème fraiche med underrubriken “Kantarell och Cognac”. Det är en sagolik smak som gör sig till det mesta! Dessvärre finns det en hake, det är Skånemejerier som gör den vilket innebär att alla kanske inte kan få tag på den.

 9. Sanna

  mmm, så gott! Svängde ihop detta lätt och smidigt idag och det blev ljuvligt gott! Maken blev både mätt och nöjd 🙂

 10. Charlotte

  Får jag tipsa om en annan god smaksatt crème fraiche; pepparrot /äpple; toppengod!!! Än så länge har jag testat den till lax – mycket lyckat! Har någon idéer om vad pepparrot mer kan passa med skulle jag bli glad av lite inspiration! Tack på förhand… Kram Charlotte

 11. Elin

  Ja vi äter pepparrot ofta, nästan varje vecka och har tre olika varianter hemma just nu, svensk, engelsk och polsk. oftast blir det till fisk, men även rakt upp och ner till söndagssteken (väldigt vanligt till roast dinner i england), funkar bra som kryddsmör, har en dressing med pepparrot här nånstans i bloggen också tror jag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.