Matkultur

Matkultur är en restaurang som jag har velat testa hur länge som helst och tur nog så fick jag lunchsällskap häromdagen:

Det här är lite av en institution på söder då de har huserat åtminstone tolv år i lokalen och nischat sig som ett kök med inspiration från hela världen. Och för den som är trött på restauranger med vita väggar och minimalistisk design så är detta en tacksam oas: det är färgstarkt, kitsch, madonnaikoner, en fondvägg med kinesiska dagstidningar och en guldkrona i taket. Personligen tycker jag att det är alldeles underbart!

Lunch var det alltså. En vegogryta med saffran och ingefära med couscous visade sig vara en riktig tiopoängare och när jag frågade efter receptet så visar det sig att “det finns i deras kokbok under namnet Skotergryta (?!) fast utan kött”. Deras kokbok verkar för övrigt fin så den hamnar på min önskelista.

Om du inte har vägarna förbi Matkulturs kök så finns inspiration och några recept här och här.

Hitta hit: Erstagatan 21 på Södermalm. 2:ans buss stannar vid Ersta Sjukhus och sedan är det bara 200 meter kvar. Alternativt så blir det stärkande promenad från Medborgarplatsen eller Slussen…

En kommentar

  1. Karin

    Kokboken är absolut fantastisk. Allt jag gjort ur den har bjudit på nya smakupplevelser och konstigt nog är inga recept svåra, bara nyskapande.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.