Pastasallad marinerad med avokado, lime och honung

Jag fortsätter på temat vabbmat. Vabbmaten karaktäriseras av att det ska gå fort att göra. Dels för att man inte hinner stå i köket med ylande barn i hasorna och dels för att man blir mindre besviken om maten inte äts upp senare. Det kan vara tämligen otacksamt att göra ett långkok hela dagen för att sedan bara få höra “inte ha…”. Dessutom är få ingredienser välkommet eftersom det inte är säkert att man kan ta sig till mataffären med sjuklingen i släptåg.

Den här iden är modifierad efter ett recept från nLife. Honung ger karaktär till salladen som i sig är väldigt enkel. Jag har valt att lägga hälften av ingredienserna i salladen och hälften som tillbehör. Mest för att kunna variera salladen med andra grönsaker dagen efter.

Pastasallad marinerad med avokado, lime och honung

marinad till ca 4 portioner pastasallad – blanda:

 • en mosad avokado
 • 3-4 msk creme fraiché
 • saften från en lime
 • 3-4 tsk honung (smält den snabbt i mikron så är det lättare att blanda)
 • lite flingsalt

till salladen:

 • kokt pasta
 • sugar snaps
 • minimorötter (de frysta är toppen att ha hemma!)
 • cocktailtomater
 • avokado
 • stekt bacon

Det här är ju ingen rocket science precis – blanda pastan med marinaden ovan och rör ner sugar snaps och morötter. Skiva tomater och avokado att servera som tillbehör tillsammans med stekt bacon.

6 kommentarer

 1. Oskar

  “Inte ha…” ! 😀 Haha. Jag vet EXAKT vad du menar.

 2. Elin

  … eller fråga min sambo när han vabbade. Han tillbringade ett par timmar med att göra en fantastisk sötpotatissoppa med curry och baka något slags tortillabröd med tomat och oliver till den lilla sjuklingen bara för att bara mötas av “inte ha…” (det slutade med att hon tuggade på en skiva baguettebröd utan pålägg) Det är sådana gånger man inser att vabbmaten inte får ta flera timmar i anspråk 🙄

 3. Erika

  Vabbmat…. ett nytt använbart begrepp hemma 😀 Jag har tur antar jag. Kottarna därhemma älskar blodpudding. Snabbt och billigt, äts inte allt upp så är det ok. Det finns alltid minst ett paket i vår kyl. Plockmat körde jag med sist. Rullar av skinka/kalkon, kalla köttbullar, melonbitar, oliver, minimajs, gurkstavar. Det gick hem vill jag lova! Tunnbrödrullar brukar ochså funka…

 4. Elin

  Plockmaten går hem härborta också, speciellt när det finns stora gröna oliver och Allerum XO i kuber, vi brukar dela på en tallrik före fredagsmiddagen.

  Blodpuddingen måste jag göra upp med, jag är inte så god vän med den men sambon har ju åtminstone introducerat ett recept som jag uppskattar, kanske ska göra en vabb-variant på den nästa gång:
  https://www.ragazze.se/2005/02/21/sondagsbjudning-med-blodpudding/

 5. Erika

  Fast…… jag äter inte blodpuddingen själv 😳 Ungarna älskar det, så då får de äta. Det brukar finnas några rester i kylen som jag äter istället 😉

 6. Elin

  haha! roligt! Det var som när jag köpte morotsjuice av misstag (för det tycker jag är förskräckligt äckligt) och så visade det sig att lilltjejen älskade det. Sådana gånger så inser man att de faktiskt kan uppskatta nyttiga saker som man själv inte gillar 😎

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.