Vårt kök #4

Igår blev det mycket gjort i köket!

Det var med viss skräckblandad förtjusning som de röda skåpdörrarna hängdes upp men de är verkligen jättefina och jag är så glad att vi valde dom! Jag kanske ska tillägga att köket är ganska spontanköpt. Vi har inte lusläst inredningstidningar i månader utan det var mer att vi åkte ut till IKEA och konstaterade att de röda luckorna skulle bli bra och när man råkar tycka likadant om någonting så måste man ju passa på, eller hur?

Vårt kök är litet och kanske ca 10 kvm. Fördelar med det nya köket är att vi får mer förvaring och mer bänkyta. Dessutom blir det plats för en matplats för 3-4 personer (DET känns väldigt efterlängtat, att få mindre matkladd i vardagsrummet) som vi inte har haft hitills. Det vi har fått kompromissa lite med är volymen av kyl och frys. Innan hade vi maxlängd på både kylskåp och frys men nu blir det en specialvariant. Skåpet längst till höger på bilden är kyl och frys. Sedan blir det ett par kyllådor i ett bänkskåp för bland annat frukt och grönsaker. Plus att vi tänkte köpa en mindre frys för kött mm att ha nere i källaren.

En sak som vi inte har bestämt ännu är om vi ska ha kakel över arbetsbänkarna eller om det blir en rostfri skiva. Bänkskivan kommer på tisdag och jag tror vi bestämmer oss när den är på plats. Men det får nog bli ett projekt i februari för nu vill jag mest kunna använda köket igen, sluta diska i badrummet och få ett städat vardagsrum.

6 kommentarer

 1. karin

  Jag gillar verkligen det röda köket. Ett alternativ till kakel är att ha en tapet bakom glasskiva eller lacka tapeten. Har bara sett detta i inredningstidningar.
  Separat förvaring för frukt och grönt och liten frys i källaren låter klokt. Mina föräldrars lilla frys är numera 4 (fyra) små frysar!!!

 2. Christina

  Jag har ett kök som väntar på att bli omgjort. Det ser jobbigt ut … att renovera kök. Och så blir det väl jättestökigt. Kaffebryggarn står i badrummet, smörkniven bland skivorna och var gjorde jag av rivjärnet. Fast era skåp ser jättefina ut. Rött och glatt.

 3. Elin

  karin, vi har pratat om glasskivor också, där får jag lite kalla fötter och oroar mig för att det är för svårt att få fast 🙄

  christina, att det blir rörigt är sant, jag har slutat dricka kaffe för det är enklast så, mikron står på golvet i vardagsrummet, eftersom diskmaskinen inte är inkopplad så vill man kladda ner så lite porslin som möjligt så det mesta serveras från förpackningar eller från skärbrädan… jag hoppas att diskmaskinen blir inkopplad denna vecka för då blir det betydligt enklare..

 4. Petra

  Hej, det kommer bli mkt fint !
  Kan rekommendera en glasskiva bakom. Vi målade vår vägg och satte en glasskiva framför. Det blir ett underbart liv i köket med härliga ljusreflexer som speglar sig. Och mkt billigare än både kakel och rostfritt !
  Lycka till ! MVH Petra

 5. Lena

  Trodde att jag var originell som skule skriva glasskiva, haha! Men ni kan ju måla bakom, kanske frosta glasskivan eller nåt annat skoj. Kanske nåt megastort svartvitt foto?
  Skivan kan ni nog bara limma med det där PL400 eller vad det heter.
  Hittade på nätet:

  Gör så här:
  1. Börja med att mäta hur stor glasskivan ska vara
  2. Beställ hos glasmästaren en 6 mm tjock härdad skiva
  3. Måla glasskivan på baksidan, en speciell färg som fäster bra är Alcros ’Tät’.
  Låt torka
  4. Tag bort gammalt kakel, lister osv från väggen
  5. Se till att ytan där glasskivan ska sitta är ren, torr och jämn. Spackla och slipa vid eventuella ojämnheter
  6. Måla även väggen i samma kulör som glasskivan för bästa resultat
  7. Ställ skivan på plats och limma fast den med glassilikon på väggen (glassilikon fungerar som lim)
  8. Täta med silikon utmed bänkskivan. (här användes svart silikon

 6. kinna

  Coolt med röda luckor. Vet inte om jag hade vågat själv även om jag tycker det är super hos andra.:lol:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.