Lunch på Operakällarens bakficka

Fredagen före jul så hände en ytterst märklig sak. Jag och sambon lyckades nämligen ha en lunchdate utan barn inne i stan. Jobbmässigt är vi i vanliga fall flera mil ifrån varandra på dagarna så det här tillfället blev nästintill högtidligt. Så det gällde det ju att passa att på äta lunch någonstans där det inte lämpar sig att ha en halvvild tvååring i släptåg.

Så vi chansade på att få plats på Operakällarens Bakficka. Det går inte att boka bord i förväg men vi var där ca tjugo i ett och behövde kanske vänta tio minuter på två stolar i baren.

Väl där så blev det en alldeles utmärkt fisk och-skaldjurssoppa med tillbehör och service som var riktigt bra. Sedan är vi svaga för matställen på temat fransk bistro så kort sammanfattat: den här lunchen var väl värd varenda krona. Menyn är lite dyrare än en vanlig lunch och innehåller en massa säkra kort från den klassiska husmanskostsmenyn. Min soppa var bland de dyrare varmrätterna på menyn och kostar 149.- och en efterrätt med ostkaka och hjortron kostar 80:-.

Helt klart är det här mitt nya favorittips till den som är på tillfälligt besök i Stockholm och som vill äta en god lunch centralt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.