Pastagryta med köttfärs och grönsaker

När jag tröttnar på den vanliga köttfärssåsen, vilket jag antar att de allra flesta gör då och då, gör jag en minst lika enkel variant fast med lite grönsaker i. Jag kallar den pastagryta, men egentligen är det ju ingen gryta när man serverar pasta vid sidan om som jag gjorde vid just det här tillfället. 

Till två personer behöver du:

ca 4 hg nötfärs alt. blandfärs
1 pkt krossade tomater smaksatt med basilika och timjan (eller annan variant)
1/2 squash
1/2 purjolök
ca 20 små champinjoner
1/2 grönsaksbuljongtärning
lite salt
en nypa socker
svartpeppar
cayennepeppar
lite vatten

Gör så här:

Skär squashen och purjon i bitar. Dela ev. champinjonerna (jag gillar dem hela, men om de är för stora delar jag dem i halvor). Brtn färsen i lite margarin och tillsätt sedan purjon, champinjonerna och squashen. Låt fräsa i ett par minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen och låt puttra i ca 10 minuter. Späd ev med lite vatten och krydda med salt, socker, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda med nykokt pasta alt. servera pasta vid sidan om.

Pastagryta

2 kommentarer

  1. annamaria

    Låter mums! Håller med – det är lätt att tröttna på den vanliga färssåsen!

  2. Emma

    Hej!
    Jag är en trogen läsare av er matblogg och tycker det är så roligt att gå in här och läsa om vad ni hittar på!

    Som allt annat låter denna köttfärssåsen jättegod och kommer absolut testas!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.