Sträckläsning: Ditt nya skafferi

Kokbokshyllan har uppdaterats med Ditt nya skafferi som är Lisas senaste hopkok:

Det här är en bok att sträckläsa hemma på soffan, ivarje fall så läste jag den från pärm till pärm innan jag släppte den, och ger massor av inspiration till dig som är sugen på att laga något nytt, något annat, något oprövat och som inte är rädd för att gå till den asiatiska matbutiken och fråga efter något som du inte har en blekaste aning om vad det är egentligen.

Lisa har ett okomplicerat och entusiastiskt språk när hon beskriver udda ingredienser som lovar kulinariska bungyjumps och tipsen på hur de ska användas är många och roliga. Överhuvudtaget är jag förtjust i bokens första del som liknar en uppslagsbok och blir nyfiken på att handla hem krabbpasta, jujube, kikärtsmjöl och apelsinblomsvatten. Dessutom bjuds det på personliga tips om vad som är den bästa fisksåsen, kokosmjölken och ej att förglömma hur man väljer bland all världens russin. För den som fortfarande inte har blivit klok på umamins hemligheter så finns ett kapitel om detta.

Naturligtvis så finns det recept i boken också där de nya smakkamraterna huserar. För den som är modig så finns recept på hur man tillagar grodlår och varför inte ha garam masala i chokladpuddingen?

Sammanfattningsvis: det här är en kokbok alldeles utmärkt att ge bort i julklapp till den som vill veta mer om vilka fynd man kan göra i de asiatiska mataffärerna – och i samma paket kan du skicka med en flaska granatäppelsirap, kokosvinäger, Surees mangosås och ett paket sichuanpeppar!

2 kommentarer

  1. Lisa

    Tack för vänliga ord! Hoppas ni kan komma på vår fest i januari.

  2. Elin

    Lisa, boken är ett guldkorn, det är bara att gratulera! (lite sent kanske sedan förra kommenteraren men bloggen har fått komma lite i andra hand på sistone) festinbjudningar mottages tacksamt, speciellt under trista vintermånader!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.