Höstmat med mycket smak

Hösten bjuder på många goda smaker och i denna mitt-i-veckanmiddag så blev det med lingon och gula kantareller. Vad sägs om rådjurspannbiffar med lingon, kantarellsås och rostad mandelpotatis med rosmarin? Arbetsinsatsen var inte speciellt stor heller vilket gör det hela ännu bättre.

RÅDJURSPANNBIFFAR MED LINGON OCH KANTARELLSÅS, en receptskiss

 • Blanda rådjursfärs på vanligt vis till pannbiffar. Häll i ett par nävar lingon i smeten innan du steker dem. Jag gjorde pannbiffar på 1,5 kilo färs och eftersom vi har ett bra stekbord hemma så går det väldigt snabbt att steka.
 • Gula kantareller behöver inte ha så mycket sällskap utan är bäst nästan som de är. De här frästes med lite lök och blev till en god kantarellsås tillsammans med grädde och kryddor.

 • Och så potatisen. Mandelpotatis skrubbades och klyftades och las på en stor bakplåt. Olja ringlas över och potatisen smaksätts med färsk rosmarin, vitlök, flingsalt och peppar. Rosta potatisen i ugnen i ca 225 grader. Min plåt tog ca 25 minuter det beror ju förstås på hur stora potatisklyftorna är.

3 kommentarer

 1. lotta

  jag åt just en macka,men nu blev jag ju jättehungrig igen. Det lät absolut jättegott.:wink:

 2. Kurt

  Blir det inte väldigt torrt med bara mager rådjursfärs? De flesta recept jag har sett med viltfärs så brukar man ju blanda i lite fläskfärs.

 3. Elin

  fläskfärs är bra att blanda i, det tonar även ner den “vilda” smaken lite om man tycker att den är för dominant, om jag har fläskfärs hemma så brukar jag anv ca 1/3 men 1/2 går ju också alldeles utmärkt. Men just här ovan så hade jag ingen fläskfärs hemma och här ute i förorten så orkar man inte åka till ICA för att shoppa en enstaka ingrediens 😉

  Hursomhelst, enbart rådjursfärs funkar om man inte steker på för hög värme och har generöst med smör i pannan, men just för att det är en mager färs så gör lingonen det lite saftigare. Att göra biffarna lite mindre kan också vara ett tips för att få dem att hålla ihop (2-3 st gick nog sönder på den här stora satsen). Och ett tips till, steka viltfärsbiffar med lite bacon i pannan samtidigt är också gott!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.