Jag tror det kommer att bloggas en del om plommon framöver

9 kommentarer

 1. Pia

  Har plommonpaj med kokos och vanilj i ugnen till kvällsfika/fredagsmys/efterrätt!:grin:
  (På förra årets sista frusna plommon, måste göra plats för nya laddningar 😉

 2. Elin

  Sånt där får man inte kommentera utan att lämna recept efter sig 😯

 3. Pia

  Hm, vi kanske ska provsmaka först och se om det är lämpligt att ge vidare. 😉

  Man och son är i full färd med att göra vaniljsås till. Återkommer om det blev gott. Annars är fältet fritt för funderingar ….. 😀

 4. Filibabba

  Mmm, vad sugen jag blev på plommon nu! 😛 😉

 5. Kurt

  Det där ser ju ut som Victoria, och om man är flitig och gallrar kart under sommaren så blir smaken bättre på de kvarvarande, speciellt en sommar som denna. Plommonmarmelad kan smaksättas med t ex bitar av färsk chilipeppar, ingefära eller ett avkok på lavendel.

 6. Elin

  Kurt, jaha är det, jag kan ingenting om plommon, men de blir blålila och är jättesöta. Lavendel växer ju faktiskt ute i trädgården. Kokar du upp det med vatten och socker?

 7. Kurt

  Jag kokade bara lavendel med vatten och blandade i sylten under under tiden jag kokade den. Lavendel är ju så skräpigt annars, men man skulle säkert kunna knyta in lavendeln (eller andra kryddor t ex basilika eller mynta) i gasbinda och lägga i under kokningen också.

 8. karin

  Jag tror det var i den senaste BBC good food som det var ett recept på en plommon och pistage kaka, visserligen bara 8 plommon men bättre än inget. Jag växte upp tillsammans med ett Viktoriaplommonträd och har ätit en hel del plommonkräm och varje år gjordes det plommonpaj med vaniljsås. (krusbärspajen serverades med vispad grädde )
  Annars föreslår jag chutney

 9. Plommonchutney med stjärnanis och kanel » Tre tjejer i köket

  […] och stjärnanisen gör sig så bra tillsammans med plommonen! Plommonen som vi har använt är de blålila Viktoriaplommon som vi har här hemma. De är helt […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.