Kategorisera dina bokmärken med del.icio.us

Äntligen så har jag reggat ett konto på del.icio.us. Det här är nämligen ett enkelt och smart sätt att samla på sig tex recept online och dessutom så går det att kategorisera dem med “taggar” precis hur man vill. För den som har många recept bokmärkta på datorn och som dessutom oroar sig för en hårddiskkrasch så kan jag verkligen rekommendera detta.

Min sida ser ut så här och som ni ser så har jag dels “taggat” ingredienser som kyckling och kesella men jag har också “taggat” en del kategorier som bakning och vardagsmat. Smidigt!

8 kommentarer

 1. Martin

  …..tror jag håller mej till mina kokböcker.Fattade inte riktigt hur det funkade. Kanske kollar nån mer gång senare.

 2. Elin

  ..inte var så old school nu martin, jag visar dig nästa gång vi ses!

 3. Bengt

  Fast det är smartare med Google Notebook. Då kan man ju bygga sin egen receptbok. (fast tänk på upphovsrätten så håll den för dig själv)

 4. Görel

  Jag använder Microsoft OneNote (följer med Office 2007) – väldigt lätt att organisera i olika flikar, böcker och lösa anteckningar. En fiffig frej är att när man klistrar in något från webben följer det automatiskt med en länk till den ursprungliga sidan så att man ser var det kom ifrån. (Jag jobbar inte på Microsoft. Det här en av de mycket få MS-produkter som jag verkligen gillar. De andra är ett nödvändigt ont.)

  Backup ska man alltid ha! En lös hårddisk kostar inte särskilt mycket men är värd guld den dagen disken kraschar, jättepraktiskt till mycket annat också.

 5. Görel

  Glömde säga – tänk på att det man länkar till kanske inte nödvändigtvis ligger kvar i evighet! Det är ju väldigt tråkigt om ett favoritrecept försvunnit från cyberrymden just som man skulle använda det.

 6. Ulla

  Tack för tipset! Jag har precis registrerat mig och testat, hur enkelt som helst att använda. Och man behöver ju inte klistra och ha sig, vilket är en fördel.

 7. Görel

  … men det är ju lysande för andra länkar förstås, har länge tänkt prova om det kan vara användbart för jobbet men inte kommit igång.
  Alltså, ursäkta tjatet, och tack för tipset! 🙂

 8. Kurt

  Jag tycker också att Google Notebook är mera praktisk, otroligt enkelt. Man kombinerar anteckningar med länkar mycket bra.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.