Pastasås med kalkon och kronärtskockor

För tillfället är det kalkon som gäller och den har en tendens att ta över totalt och dyka upp i de flesta rätter. Den här pastaversionen kom till efter att jag bestämt mig för att inte handla något, utan bara laga mat på det som fanns hemma. Och ja, det gick fint och den här pastasåsen kommer säkert att få fortsatt förtroende.

Tomater

Till två personer behöver du:

50 g rökt kalkon
3 kronärtskockshjärtan (på burk)
1 burk champinjoner
1/2 purjolök
10 cocktailtomater
1/2 röd chili
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 msk lätt creme fraiche
10 cocktailkaprisar – till garnering
svartpeppar
ev. lite salt

Gör så här:

Skiva purjolöken och chilin och dela kronärtskockorna i kvartar. Fräs purjon i lite olja och tillsätt sedan chilin och champinjonerna. Smula över buljongtärningen och häll i creme fraiche. Låt puttra i ett par minuter och tillsätt sedan kalkon, kronärtskockor och tomater och låt stå i ytterligare ett par minuter tills alla ingredienser är varma. Krydda med svartpeppar och ev. lite salt (men se upp, för buljongtärningen är salt!). Servera tillsammans med nykokt pasta och toppa med cocktailkapris.

Pastasås med kalkon och kronärtskockor

En kommentar

  1. Hanna

    Hej! Jag har besökt er sida nu och då för at få inspiration i köket. I lördags kom min pojkvän på besök, och jag ville laga någon god mat åt honom. Jag hittade det här receptet, och det blev en succe! Jag vill tacka så mycket för receptet, jag kommer att använda det många gånger! Ni har en väldigt trevlig och besökarvänlig hemsida! 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.