Fruktsallad med kesellaglass

Jag är en riktig frukttjej och föredrar frukt framför tunga chokladdesserter. Att frukt är naturens eget godis stämmer verkligen. Jag stoppar i mig väldigt många bananer, kiwisar och melonskivor på en vecka; både som mellis och dessert. Oavsett hur mätt jag är efter en middag finns det alltid plats för frukt i någon form. Allra helst melon.

Kesella- och glassblandningen hittade jag i senaste numret av ICA:s tidning Buffé. Det blev lite fel i inköpsmaskineriet här, så istället för att använda vaniljkesella blev det vanlig kesella. Jag kompenserade med ett par teskedar vaniljsocker, men ännu bättre hade det ju varit med en snutt vaniljstång. 

Fruktsallad 

Till tre personer behöver du:

Frukt, t ex:
bananer
päron
honungsmelon
kiwi
vindruvor
mango

200 g vanlijglass
200 g kesella
2 tsk vaniljsocker

Blanda glassen, kesellan och vaniljsockret. Ställ i frysen en kort stund och servera sedan tillsammans med fruktsallad alt. ta fram kesellaglassen ett par minuter innan servering om den har hunnit frysa till.

Fruktsallad med kesellaglass

7 kommentarer

 1. mattant

  Det här låter jättegott, och nyttigt! kessela blandat med glass borde jag definitivt prova. Tack för tipset 🙂

 2. tina

  frukt är kalas! när jag vill lyxa till frukten brukar jag toppa med lite kesella vanilj precis som den är. det här låter dock snäppet lyxigare ändå, ska prova 🙂

 3. Josefina

  Detta låter riktigt fräscht! Mums. 😛

 4. Karin

  det funkar även finfint att ersätta vaniljsockret med marsanpulver men antar att det inte är ngt alla har hemma heller, vaniljsocker kan enligt mig ge en viss bismak men den slipper man med marsanpulvret

 5. Elin

  varje gång jag läser inlägget, så tänker jag att det har blivit något fel när du har blandat kesella med glass, VARFÖR då är min första tanken, när glass i sig är så gott, blir det bättre eller bara nyttigare?

 6. Helena

  Lite mindre fett, men framförallt godare. Det blir liksom en fastare konsistens. Och en väldigt god smak. Ja, faktiskt bättre än glass. 😉

 7. Anna-Karin

  Sen kommentar men jag vill bara tacka för receptet på kesellaglassen. Så grymt gott! Den har vi inte gjort för sista gången.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.