Chorizo och grönsaker på grillen

Det blev ett par grilltillfällen under veckan i Karlskrona. Inga stora utsvävningar eller komplicerade rätter, utan snarare det enklaste enkla. Grillad majskolv är t ex min absoluta favorit och ofta nöjer jag mig med grillade grönsaker och potatisklyftor.

I början på veckan grillade pappa cocktailtomater, zucchini, färsk rödlök från Senoren och chorizokorv på olika spett med lite Santa Maria grillolja. Att grilla de olika grönsakerna och korven var för sig gör det enklare att anpassa grilltiden efter resp. ingrediens, men det är å andra sidan mer dekorativt och kul att bjuda på “blandspett”.

Grillning

Goda tillbehör tar även de enklaste rätterna till himmelska höjder. En skål med det goda limesmöret och en omgång i vilken jag tillsatte en halv finhackad röd chili. Chilin tuffade till smöret och var väldigt gott på majskolvar (men passar helt säkert till fisk t ex)! Och mina favoriter; de grekiska oliverna med kärna har fått följa med ända från Stockholm. Sanningen är att utan oliver i bagaget blir jag knappt insläppt hemma hos mamma och pappa. 😉

Grilltillbehör

En Helenaportion med grillade godsaker. Potatisklyftorna gjorde vi i ugnen med lite olivolja och rejält med flingsalt. Så gott, så gott.

Chorizo, grönsaker och potatisklyftor

2 kommentarer

 1. Elin

  Kan tänka mig att chili gör sig bra med limesmöret!

 2. Lallis

  Tänk att jag ännu inte har varit nere i Karlskrona denna sommaren. Längtar jag till Glaciären och Utkiken? IF!!!!
  Dessutom finns det så mkt mer som jag längtar till när man som jag bor mitt i Gnällbältet numera. Doften av hav, färsk fisk och….mmm. *suckar*
  Ha en fin dag.
  Mvh Lallis

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.