Sorbet, sorbet!

Jag tycker om glass, men äter ännu hellre sorbet. Särskilt på sommaren. Den är läskande och inte så mäktig, vilket är precis i min smak. Jag väljer ofta sorbet till dessert på krogen och fantiserar fortfarande om den goda rabarbersorbeten jag åt på Koloni för två år sedan.

Sedan jag upptäckte SIA Glass sorbet har jag sett till att alltid ha en förpackning i frysen. Och det är inte många dagar som jag inte har ätit åtminstone ett par skedar. Hittills har jag bara provat två sorter: kaktus citron och hallon. Båda är beroendeframkallande, men jag gillar kaktus citron allra bäst.  Så fort jag hittar smakerna granatäpple och mango ska jag även prova dem.

Citronsorbet

Hallonsorbet

Sorbeten från SIA Glass är mjölkfri och kan alltså bli bra kompis med den som är laktosintollerant. Och med precis vem som helst! 😉

8 kommentarer

 1. Karin

  något som är jättegott är att skeda upp hallon och SIAs mangosorbet i ett glas och sedan hälla över prosecco. Blir en supergod efterrätt! Kn givetvis användas med vilken smak som helst men själv gillar jag sorten med mango bäst!

 2. David

  Något också som kan rekommenderas. Är Sorbet Kaktus citron med lite riven mörkchoklad. De som är laktosintoleranta tar bara den 70% mumms

 3. Gabbi

  Mango är jättegod, men stor varning utfärdas för granatäpple, smaken är tyvärr alldeles för artificiell

 4. Sofia

  Mangosorbet is the KING! 😀

 5. Helena

  Det verkar som om det är mangosorbeten jag ska leta efter i första hand! 😛

 6. oza

  hittade en med blodapelsin på netto- som var super, vet dock inte om den finns att köpa normalt sätt.. men den var underbar 🙂

 7. Helena

  Nu har jag smakat mangosorbeten; god, men lite geléaktig i konsistensen. Citronsorbeten är fortfarande min favorit! 😛

 8. Charlotte

  Hägen Daz har en helt ljuuuvlig mangosorbet!!! Perfekt en het sommardag! Hoppas innerligt att den börjar säljas i deras små mini-portionsförpackningar (vilka jag än så länge bara sett i smakerna vanilj, choklad och dulce de leche – någon som sett fler smaker?)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.