Koloni

Kökstjejerna kan inte bara laga mat, vi kan åka på utflykt också! Igår bar det av till Koloni, alldeles vid Duvnäsviken i Saltsjö-Duvnäs. Härlig miljö, god mat, vatten och båtar. Inget trafikbrus, bara lantljud. Det luktade till och med “ostad”! Och tre matglada tjejer, färskpotatis, mackor och goda desserter. Och… ähum… en hel hög mattidningar. Det har på något sätt blivit till en tradition att vi ses några dagar innan den planerade matlagningskvällen för att frossa i recept, leta inspiration och komma överens om den kommande menyn. Dessutom blev det till på köpet en riktigt bra nationaldag!


1700-talsgård med fik och konstnärsateljéEn matnörd fotograferar


Helenas matjesill med färskpotatis, gräddfil, gräslök och cheddarost


Maria och Helena


Marias smörgås med rökt kalkon och en röra på fetaost och gröna oliver – smarr!


Elins “lilla” (?!) tallrik med rökt lax och färskpotatis!


Helenas sorbet; hallon och rabarber. Gudomligt gott!


Elin, Maria och en hög mattidningar.

2 kommentarer

  1. Sorbet, sorbet! » Tre tjejer i köket

    […] sorbet till dessert på krogen och fantiserar fortfarande om den goda rabarbersorbeten jag åt på Koloni för två år […]

  2. Lyxhelg » Tre tjejer i köket

    […] i söndags åt vi lunch på Grays Deli och på nationaldagen var ju jag och bloggisarna på Koloni. Hemma hos oss blev det sedan en lite midsommar-längt-inspirerad nationaldagsmiddag med svenska […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.