Söndagslunch på Grythyttans Gästgivaregård

På vägen hem från Oslo stannade vi till på Grythyttans Gästgivaregård för en något sen lunch. Vi kom med lite andan i halsen och var precis på målsnöret för att hinna med dagens lunch, men det trollades det fram både förrätter och varmrätter utan något större problem.

Citronsillen till förrätt var ett riktigt guldkorn. Det känns som om att den kommer att bli en framtida referens att tjata om, typ “nämen det är ju inte lika gott som den där citronsillen som jag åt på Grythyttan..” Jag skulle hemskt gärna komma över receptet.

Vi lagade oxbringa här hemma för första gången alldeles nyligen så vi var ju tvugna att jämföra Grythyttans variant. Att konstatera var väl att den vi hade gjort hemma var lite överkokt och att den här var alldeles utmärkt. En kräm med pepparrot och gräslök på toppen var inte helt fel heller.

Det var kul att spana in omtalade Grythyttan “live”. Vi har pratat om det ibland att vi kanske skulle boka ett av deras weekendpaket. Kanske ändrade vi oss lite efter denna lunch, trots att det var mer än gott. För det kändes lite PRO-varning just denna söndag – vi var nog de enda gästerna som var under 75!

5 kommentarer

 1. Mi

  Om ni ändå bestämmer er för weekendpaket, ta inte det billigaste om ni inte älskar att sova i våningssäng!! Det är lite dyrare med två separata sängar på golvet och ännu dyrare om man skulle tycka att det vore mysigt med dubbelsäng. Vi har varit där, det var mysigt men pensionärsfaktorn var superhög och det kändes dyrt.

  Jag skulle hellre då åka tillbaka till Dala-Husby hotell http://www.dalahusbyhotell.com/
  Det är mycket trevligare, faktiskt ännu godare och mycket mer prisvärt. Rekommenderas varmt!

 2. Elin

  roligt att du nämner DalaHusby för det ligger allra högst på vår getawaylista sedan en lång tid tillbaka, hittills så har inget tillgängligt datum passat i våra kalendrar dock, men de verkar väldigt lovande… nu fick de goda recensioner i Dn förra söndagen så nu är väl chanserna minimala att vi ska få rum i sommar 🙁

 3. Mi

  En höstutflykt dit är nog i och för sig inte heller så dum! De är jättetrevliga och det var en verklig matupplevelse. Synd bara att de får så goda recensioner… för då vill ju alla dit…;)

 4. Karin

  apropå att vara på resande fot, jag ska till Brösarp på personalresa på måndag och vi vill hitta nåt trevligt lunchställe på vägen (kommer från Växjö). Känner ni till ngt ställe i närheten av Kristianstad t ex? det ska inte vara en vägkrog eller hamburgerställe..hoppas ni eller ngn anna läsare har nåt tips 😉

 5. Citronsill » Tre tjejer i köket

  […] på att göra egen sill med citron har förföljt mig sedan vi åt citronsill i Grythyttan i somras och nu blev det premiär på julbordet. Lite sent dokumenterat men ändå väl värd att komma […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.