Hur man inte skriver en matblogg

Tidningen Mama har värvat Linda Skugge som matbloggare på sin hemsida. Spontant så känns det roligt att en tidning vågar sig på att ha regelbundna uppdateringar i bloggform på temat mat. Men när det gäller Lindas matbloggande så finns en del att önska:

 • En bra matblogg ska inspirera andra till nya stordåd i köket men Linda har redan första veckan som matbloggare lagt mer fokus på att hon har matkatarr och inte vill äta.
 • Att underhålla matbloggsläsare är en konst och erfarenhetsutbytet i kommentarsfältet är många gånger lika viktigt som själva inlägget. Linda har dock kommentarsfunktionen avstängd och på hennes matblogg finns inte ens en mail att nå henne på. Så jag har fortfarande några obesvarade frågor om hennes Kesotorsk till exempel; hur mycket buljong hade hon i, vilka kryddor blev det, hur smakade det, och förresten blev det inte ganska sönderkokt av att vara en hel timme i ugnen?
 • Foton saknas också, vilket jag tycker behövs i en matblogg. Kanske inte på alla inlägg, men det gör det helt klart roligare för inspirationen.

Nu orkar Linda inte heller laga maten som hon skriver om, idag tipsar hon om den citronfriska fisken som hon inte ens kan tänka sig att äta själv. Eftersom receptet också saknar mängd på respektive ingrediens så är mitt tips att hellre länka direkt till ett recept hos arla nästa gång.

Vi får hoppas att hon inte får betalt att göra detta. I såfall så skulle jag glatt rekommendera tidningen Mama att headhunta någon av alla proffsiga matbloggsmammor som redan finns; tex Viktoria som är dietist och har två småbarn eller Ilva som fotograferar helt makalöst och hela tiden uppfinner nya recept. Eller förresten mitt förstahandsval är förstås Lotta som outröttligen matbloggar om vardagsmat för en tvåbarnsfamilj, gärna på temat ekologiskt och närodlat, dessutom så har hon fina veckomatsedlar att inspireras av. Kom igen Mama, ge Lotta jobbet!

14 kommentarer

 1. Mi

  Oj, jag var tvungen att surfa in och spana på hennes matblogg. Ärligt talat: det sämsta jag sett på länge. Jag fick nästan magkatarr bara av att läsa den..;) Jag har personligen aldrig gillat Linda Skugge och av det hon skrivit var det här verkligen bottennappet!

  Nej, synd att Mama inte engagerat bra matbloggare, t ex min favorit Ragazze *fjäsk*…

 2. lotta

  🙂 Tackar, bockar och niger, allt i en salig röra. Nu måste jag ju skriva ännu mer och anstränga mig för att det ska bli intressant och läsvärt också, det finns nog ingen lika bra sporre som lite beröm. Fast först får jag rusa och hämta barn på dagis.

 3. Bengt

  Bra förslag. Ni är givetvis också bra också skulle passa mycket bra. Jag tror tyvärr att media är en aning insnöade och anställer bara inom egna kompiskretsen…

 4. ilva

  Tack gullelin! Framfòrallt fòr att du skriver det du skriver, jag tittade också på den när jag såg en länk hos Pia (BENDEL) men klickade raskt iväg, inte vidare värst aptitretande. När det nu finns så många bra matbloggare som du skriver, varför inte någon av dem? Dessutom undrar jag om Skugge vet att det är straffbart att lyfta recept utan att ange källa??

 5. Susanna B.

  Vilken besvikelse att ha Linda Skugge som matbloggare!! Det verkar inte som Mama inte har gjort sin “research” vad gäller proffsiga matbloggare…Tre Tjejer är tusen gånger mer inspirerande att läsa än Skugge.

 6. Weronica

  Linda Skugge är ett stort namn som drar folk – så enkel är matematiken ibland. Jag tror snarare att man är ute efter Skugge som namn, än en proffsig matbloggare. Tack för tipsen om mammor som matbloggar förresten. Jag skall genast kolla upp dem!

 7. Weronica

  Tillägg: Förutom ett namn så är man kanske ute efter ett vanligt småbarnsmammeperspektiv på mat? Det skall bli roligt att se utvecklingen i alla fall!

 8. Viktoria Schiöler

  Hoho, det var ju roligt att bli nämnd hos er, men oj så opassande att jag just postade ett inlägg om småbarnsfisar och vinterkräksjukan…

 9. Krokofanten

  Jag har aldrig fattat varför Linda Skugge är så populär… 👿
  Jag håller med övriga talare… En vecka “Tre tjejer”, en vecka “Ilva” osv. Lotta “känner” jag inte, skall spana in genast.

 10. Hanna

  Ha, ha, jag kollade in hennes blogg nyss och som matblogg är den kanske inget att hänga i julgranen (ni har ju den bästa), men jag kan inte låta bli att tycka att LS är rätt festlig trots allt.

 11. Elin

  ojoj vad mycket svar det blev här, jag har funderat lite till sedan igår, och om det så är att tidningen är mest ute efter att få mer trafik till sajten med en känd personlighet och att innehållet är mer sekundärt, så känner jag ändå att jag skulle vilja puffa för min önskematbloggare; systrarna Eisenman, (som driver Cook Book cafe och bland annat skrivit Två Systrar Söta), fatta hur roligt det vore om de hade tid att matblogga!

 12. Max

  Som Bengt påpekade tror jag faktiskt att ni skulle göra ett sjuhelvetes mycket bättre jobb som matbloggare hos Mama.

 13. Fredrik Goldhahn

  Vad är det att läsa om mjölkstockning i en matblogg!?? Har aldrig gillat Linda Skugge och hon verkar helt fanatisk över det här med barn…men så bloggar hon förstås på MAMA…men att kalla det matblogg är att ta i, eller?

  Då gör ni tre tjejer “a hell of a better job”! 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.