Marocko på ett fat

Mitt förhållande till kokböcker har avhandlats förut och kan väl likna andras passion för att köpa skor. Det är knappt att jag vågar berätta när jag har fyndat en ny som jag måste ha. Att jag dessutom gick med i Mat&Njutning har väl inte gjort det lättare att vara kokboksmissbrukare för naturligtvis så kommer jag ju inte alltid ihåg att boka av Månadens Bok, och vips så finns det en kokbok att hämta ut på ICA.

Idag var min bortglömda avbeställning ett riktigt guldfynd. Marocko på ett fat som bjuder på spännande recept och vackra bilder från det nordafrikanska köket. I recepten finns massor av couscous, saffran, citrusfrukter, nötter, roliga kryddor och lamm . Jag vill gärna prova apelsinaioli med sting, couscous som dessert och varm morotssallad med mango. Många recept känns lämpliga i höstmörkret så det är onekligen ett smart drag att lansera boken nu.

5 kommentarer

 1. Christopher Anderton

  Det tråkiga är att det inte finns en ENDA marockansk resturang i Sverige. Marcokanska köket är vida mer känt än t.e.x det libanesiska, som finns överallt. Jag vill ju äta Tagine på resturang ju!

 2. Tre tjejer i köket » Arkiv » Köttgryta med saffran och aprikos, grönsaker med dadlar och harissa samt couscous med apelsin och cashewnötter

  […] Sedan så gäller det ju att komma på nya saker. Min bästa inspiration just nu är kokboken “Marocko på ett fat” som jag har skrivit om tidigare. Den ÄR så bra, den ger så mycket ideér. KÖP den! Snygg är den också! […]

 3. Tre tjejer i köket » Arkiv » Rucolasallad med pinjenötter och granatäpple & panerad karré med parmaskinka, parmesan och tomat

  […] Man blir lite nervös när det kommer ett bokpaket från Mat&Njutning som man inte har beställt. Dessutom så är jag ju försatt i kokbokskarantän, jag hade ju tänkt att inte köpa några nya kokböcker före bokrean men det är ju så med bokklubbar att de skickar månadens bok om man inte är snabb att avbeställa dem. Nu var det en sådan bok som kom – igen. […]

 4. ilham

  marockansk mat är en speciel till lagat som man kryddar och till sätter massa olika saker som man själv kan tilläga som person tycker jag om välldigt mycket marockansk mat som alltid kommer vara en favorit hoss mig marockansk mat betyder mycket för massor av folk som älskar och nöjer sig av sin måltid och den kommer altid att vara första topp hoss mig /ilham zaidane 😆

 5. Zakarias

  hej

  Marockansk mat är ju bara fantastik, rekomnederar er att besöka
  http://www.marrakech.nu

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.