Kyckling med apelsin och oliver

För de som känner mig är det ingen hemlighet att jag samlar på mattidningar. Jag säger samlar eftersom jag vägrar att slänga trots att de tar upp väldigt mycket plats här hemma. I bakhuvudet finns väl en tanke om att sätta mig ner och riva ut recept jag vill ha kvar och lägga resten i pappersinsamlingen, men dithän har jag inte nått ännu. 🙄

En hel del tidningar blir det ju med tanke på att jag prenumererar på flera stycken, Allt om Mat, Laga Lätt, Elle Mat & Vin och Mat & Vänner dimper ner i brevlådan med jämna mellanrum. Tyvärr är jag inte lika flitig på att laga ur dem som att läsa, men jag brukar sätta Post-it indexlappar på intressanta recept så att jag lätt ska hitta tillbaka. Det här är ett sånt recept, från Allt om Mat i januari ifjol. Mycket gott och hyfsat snabblagat!

Kyckling med apelsin och oliver

Ingredienser till 2 portioner
2 kycklingfiléer
rivet skal och saft av en apelsin
1 dl hönsbuljong
½ dl lätt creme fraiche
1 tsk socker
Maizenaredning
10 gröna oliver i skivor
olja att steka i
salt & peppar

Gör så här
Klappa in det rivna apelsinskalet på kycklingfiléerna, salta och peppra och stek dem ca 4 minuter på varje sida. Blanda under tiden såsen av buljong, creme fraiche, apelsinsaft och socker. Häll såsen över kycklingen och låt det puttra under lock tills kycklingen är genomstekt, ca 5 minuter. Red såsen till önskad tjocklek med Maizenaredningen, strö över oliverna och servera tillsammans med ris eller couscous.

3 kommentarer

  1. sylwia hedlund

    😛 Jag är inne så gott som vare dag sedan jag hittade denna blogg. i morgon blir det Kyckling med apelsin och oliver låter gott och kul.

  2. sylwia hedlund

    Enkelt och väldigt gott.

  3. Maria

    -> Sylwia: Kul att du gillade det!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.