Gästblogg: Restaurant 2941

Vår gästbloggare i USA, Susanna, förser oss med ytterligare ett inlägg, den här gången från ett restaurangbesök:

Efter att ha lagat mat och bakat inför jul och nyår ser jag fram emot att få sitta ned och bli serverad på Restaurant 2941 i Falls Church, Virginia ca 20 minuter utanför Washington DC. Man känner direkt att det är en tjusig restaurang och smaklökarna gör sig redo för en likasinnad matupplevelse. Detta är ingen TGI Fridays precis… Vi får bra service från det att vi kommer in.

Jag beställer in en Cosmopolitan medan jag ögnar igenom menyn. Innan vi har hunnit beställa förrätten kommer servitören till vårt bord med en complimentary bite – ett fat med en liten kopp med endivesoppa och en pytteliten hög med marinerade räkor. Mums – bra början tänker jag.

Endivesoppa och marinerade räkor

Vi beställer in kanelmarinerade rödbetor med getost och kryddiga valnötter med Tarragon vinsås. M väljer karamelliserade kammusslor med äppelrökt bacon och lime. Båda förrätterna är väldigt små men precis lagom stora för se fram emot huvudrätten!

Rödbetor med getost m.m.

Karamelliserade kammusslor

Vi får också in en korg med tre sorters bröd varav det ena innehåller både russin och mörk choklad. Både M och jag vill ha samma rätt från varmrättsmenyn. Ok, så det får bli varsin krispig japansk fisk med räkor, jordärtskockspuré, bräserade rotfrukter och citrussås. Såsen har en underton av choklad och rödvin som är oväntad men verkligen god. Detta var ett otroligt bra val enas vi om fastän jag tycker att purén är aningen för salt.

Mer mat på Restaurant 2941

Mer mat på Restaurant 2941

Till maten dricker vi ett rödvin från Nya Zeeland; Pinot Noir – Gravitas, Marlborough, som rekommenderats.

Ah, vi är båda i mathimlen nu och ser fram emot efterrätten. In kommer ett litet fat med tre mindre kreationer. Flarn, nötglass och något muffinsliknande med hårt skal, kolasås och mjukt inre anländer. Inte en stor överdådig rätt utan liten och perfekt!

Tredelad dessert

M får en kopp kaffe med petit fours.

Kaffe med petit fours

Efter denna magnifika middag blir vi inbjudna att kolla in köket!!! Får jag ta med mig kameran? Inga problem. Inne i köket kan man reservera The Chefs Table och alltså se hur det jobbas medan man själv smörjer kråset. Intressant!

The Chefs Table

En av kockarna har svenskt-finskt påbrå med föräldrar som kommer från Åland. Tyvärr pratar han inte ett ord svenska men han ser ut som vilken Sven från Stockholm som helst. Denna restaurang är fantastisk och är definitivt för speciella tillfällen och priserna därefter också. Vi kommer absolut att komma hit igen!

/Susanna

6 kommentarer

 1. Annika

  Tillbaks hos “tre tjejer”, Susanna! KUL!
  All right, ett ställe jag inte har varit på! Låter spännande och trevligt! Ska ta med mig maken och gå dit någon gång.
  Roligt att ha fått ännu ett tips på en bra restaurang…Och det kan vi i DC området behöva!!!

 2. Ljuvligt hemma

  Jisses vad smarrigt 🙂

 3. Alice

  Känner mig lite snurrig,är det samma tjej som varit i England,Asien och USA…???:roll:
  Älskar eran sida med alla goda recept, själv har jag varit på Långbro världshus 3 helger i rad nu…Bor alldeles intill långbroparken 😛

 4. Alice

  Sorry…såg nu att det var en gästbloggare från USA: 😆

 5. Titti

  Vad synd att vi har flyttat tillbaka till Sverige igen. Susannans rekomendationer har varit bra hittills och jag skulle gärna testa restaurangen i Falls Church. Vi kommer och hälsar på framöver.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.